Team LottoNL-Jumbo ongeschonden na tumultueuze sprint

Team LottoNL-Jumbo ongeschonden na tumultueuze sprint

Robert Gesink en Primoz Roglic hebben hun positie in het algemeen klassement van Tirreno-Adriatico behouden. De klassementsrenners van Team LottoNL-Jumbo wisten in de chaotische finale aansluiting te houden met het peloton. De derde etappe was 204 kilometer lang en werd gewonnen door Peter Sagan.


“Het was een hectische dag vandaag. In de finale zat ik samen met Jos van Emden in een goede positie”, aldus Gesink na de snelle etappe richting Montalto di Castro. In de laatste kilometer was er nog een valpartij die de kopman van Team LottoNL-Jumbo wist te ontwijken. “Gelukkig bleven we daar uit de problemen. Nu op naar morgen.”


Dan finisht de etappe op de Terminillo. “We gaan kijken wat er dan mogelijk is. We zijn tot nu toe erg alert geweest en morgen is het opnieuw de taak om zo fris mogelijk aan de laatste klim te beginnen. Op de klim zelf is het uiteraard gewoon alles geven.”


Jan Boven


Ploegleider van dienst Jan Boven: “Er werd de hele dag behoorlijk doorgereden. In de laatste 25 kilometer is het niet meer stil gevallen. Ik denk dat het peloton in de finale een gemiddelde van zestig kilometer per uur haalde.”


Net voor die finale probeerde een aantal ploegen een forcing te voeren. Team LottoNL-Jumbo bleef attent van voren. “We hadden er rekening mee gehouden dat sommigen wat gingen proberen. Daar stel je je dan op in en uiteindelijk hielden wij Gesink en Roglic goed van voren. Door de valpartij in de laatste kilometer werden onze renners wel gehinderd, maar dat leverde geen problemen op. Morgen gaan we zien hoe ver die twee kunnen komen. Ze zijn goed in orde dus ik ben benieuwd wat dat gaat geven.”


Gerelateerde updates