Team LottoNL-Jumbo overleeft eerste etappe Abu Dhabi Tour

Team LottoNL-Jumbo overleeft eerste etappe Abu Dhabi Tour

De eerste etappe van de Abu Dhabi Tour is geëindigd in een massasprint. De Italiaan Enrico Battaglin van Team LottoNL-Jumbo kwam als 11e over de streep. De rit naar Madinat Zayed was 189 kilometer lang en werd gewonnen door Mark Cavendish. De klassementsmannen van Team LottoNL-Jumbo kwamen in het peloton over de streep.


“Een hectische en warme dag”, aldus sportive director Merijn Zeeman. “Het was 35 graden en dat maakt het koersen in de woestijn erg zwaar. Het koersverloop was voorspelbaar, een kopgroep reed weg en daarna een hectische massasprint.”


In de woestijn rondom Abu Dhabi gaf het peloton de vluchters al snel vijf minuten voorsprong. De sprintersploegen controleerden de koers en in de finale werd het gat dichtgereden. In de laatste kilometer ontstond er een massale valpartij. Vooral sprinters waren het slachtoffer. De klassementsmannen van Team LottoNL-Jumbo ontweken de valpartij en kwamen met de schrik vrij. Robert Gesink, George Bennett en Steven Kruijswijk kwamen net buiten de top dertig in dezelfde tijd als winnaar Cavendish over de streep.


In de sprint mocht Battaglin voor zijn eigen kans gaan. De Italiaan van Team LottoNL-Jumbo was de aangewezen sprinter, aangezien Lobato zich niet goed voelde. “Juan José Lobato is afgelopen dagen ziek geworden. Hij is aan de beterende hand, maar nog niet fit”, aldus Merijn Zeeman.


Zoals het er nu naar uitziet, zal er morgen weer gesprint worden in de Abu Dhabi Tour. Zaterdag is het aan de klassementsmannen met een finish bergop.


Gerelateerde updates