Team LottoNL-Jumbo rijdt frank en vrij in Brussel

Team LottoNL-Jumbo komt 5 september frank en vrij aan de start van de Brussels Cycling Classic. Ploegleider Frans Maassen heeft zeven renners tot zijn beschikking.

"De koers is te vergelijken met de Brabantse Pijl”, aldus Frans Maassen. “De laatste 50km komen we over de Alsemberg en de Bruine Put maar de finish is vlak dus ik verwacht zeker dat ploegen met sprinters de koers zullen proberen te controleren. Wij hebben geen sprinter in de ploeg hier en als we een kans krijgen om in de aanval te trekken dan pakken we die.”

De 200,8-kilometerlange wedstrijd is een mooie aangelegenheid voor Sep Vanmarcke om richting de Canadese koersen, Quebec en Montreal nog een keer de benen te voelen. Ook voor Jos van Emden is de wedstrijd in Brussel een koers die past in de voorbereiding richting de Canadese wedstrijden en het wereldkampioenschap in Richmond, Verenigde Staten.

Jos van Emden
“Het is de laatste koers voordat we voor een langere tijd naar Canada en de VS afreizen”, zegt Van Emden. “Het is goed om nog een keer diep te gaan en als ik een kans zien benut ik hem. Na Quebec en Montreal blijven we in Amerika. De Brussels Cycling Classic is een ideale voorbereiding op die periode.”

Stagiair Steven Lammertink stond in eerst instantie ook op het rooster maar koos ervoor om de koers links te laten liggen. De Europees tijdritkampioen Lammertink wil zich volledig focussen op het U-23 WK-tijdrijd in Richmond dat op 21 september wordt gehouden. Lammertink is vervangen door Brian Bulgac.

Team line-up:
Brian Bulgac, Rick Flens, Tom Leezer, Paul Martens, Jos van Emden, Sep Vanmarcke en Robert Wagner

Ploegleiding:
Frans Maassen

Gerelateerde updates