Team LottoNL-Jumbo spaart krachten in achttiende etappe Tour de France

Team LottoNL-Jumbo spaart krachten in achttiende etappe Tour de France

Een dag na de heroïsche etappewinst van Primoz Roglic speelde Team LottoNL-Jumbo geen rol van betekenis in de achttiende etappe van de Tour de France. De rit met een aankomst op de Izoard werd gewonnen door Warren Barguil. Chris Froome behield de leiding in het algemeen klassement. 

Voor Team LottoNL-Jumbo zijn er de aankomende dagen weer kansen met Roglic en Dylan Groenewegen. 

“We wilden zo weinig mogelijk energie vergooien", verklaarde ploegleider Nico Verhoeven. "Zodat we er de aankomende drie dagen nog vol tegen aan kunnen gaan. Het was 120 kilometer voordat we aan de Col de Vars kwamen. Die eerste kilometers moest je goed doorkomen. Als je dan naar de tijdslimiet kijkt, heb je nog genoeg ruimte om op tijd binnen te komen zonder jezelf de vernieling in te trappen. Dat hebben we dus gewoon goed gedaan.” 

De verwachting van de ploeg was dat de winnaar niet uit de lange vlucht zou komen. Dat bleek uiteindelijk een correcte inschatting. "Op dat vlak had het dus geen zin om bijvoorbeeld Primoz mee te sturen”, verklaarde Verhoeven de tactiek. “Dat zou verloren energie zijn geweest met het oog op de komende dagen. Achteraf bleek die gedachte juist. Dit was niet zo’n dag om het te proberen met het oog op de dagen die we gaan krijgen. Maar ook met de dagen die al geweest zijn en vermoeiend waren.” 

De pijlen van Team LottoNL-Jumbo zijn nu vooral gericht op de komende dagen. Verhoeven: “De komende dagen liggen er kansen. Morgen is daarvan de minste kans. Als het een sprint wordt en Dylan overleeft het laatste klimmetje op vijftig kilometer voor de finish, dan moet je er wel vol voor gaan om hem in elk geval te kunnen laten sprinten. Op zaterdag hebben we met Primoz een kandidaat voor de winst in de tijdrit. Zondag heeft Dylan dan nog een kans om te sprinten op de Champs Elysees.”

Gerelateerde updates