Team LottoNL-Jumbo trotseert bizarre omstandigheden in Tirreno

Team LottoNL-Jumbo trotseert bizarre omstandigheden in Tirreno

De laatste rit in lijn in de Tirreno-Adriatico is een bizarre geworden. De 210 kilometer in de stromende regen, zorgden voor slachtoffers in de afdaling, rillende wielrenners en een goede Rick Flens.

De enige wielrenner van Team LottNL-Jumbo die de finish niet haalde, was Paul Martens. Hij stapte 30 kilometer voor het einde van de etappe af. “Hij voelde zich lichamelijk niet helemaal goed”, legde ploegleider Erik Dekker na afloop uit. “Het was ook echt een bizarre dag. Het was super koud. De renners waren ook al helemaal nat voordat de wedstrijd begon omdat het onafgebroken heeft geregend. Aan het begin van de etappe zat een lange afdaling zonder al te veel bochten. Daar naar beneden rijden in zes graden zonder te trappen, was voor veel renners al meteen een groot probleem. Daar werden echt veel mannen gelost.”

Voorste groep
Iemand die de kou goed weerstond, was Rick Flens. “Ik ben gelukkig een wielrenner die goed tegen de kou kan”, zei Flens. “Maar dit zijn niet de leukste dagen voor een wielrenner. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik in de voorste groep ben gefinisht. Dat ik het laatste klimmetje overleefde, geeft aan dat het met mijn vorm wel goed zit. Het is alleen jammer dat ik daar nu niet zat met een kopman in mijn wiel. Alles geven wat ik heb om de kopman te helpen, is uiteindelijk vooral mijn ding.”

Zonder problemen
In de Tirreno-Adriatico staat nu alleen nog een afsluitende tijdrit op het programma. “Ik ben blij dat we zonder problemen door deze rittenkoers heen zijn gekomen”, gaf Erik Dekker aan. “Het is uiteindelijk een wedstrijd geworden zonder historische waarde voor onze ploeg. Maar dat is niet erg, dat hoort erbij.”

Gerelateerde updates