Team LottoNL-Jumbo verliest zieke Bennett in zestiende etappe Tour de France

Team LottoNL-Jumbo verliest zieke Bennett in zestiende etappe Tour de France

George Bennett is afgestapt in de zestiende etappe van de Tour de France. De klassementstroef van Team LottoNL-Jumbo was de afgelopen dagen ziekjes en kon vandaag het tempo niet volgen. De onrustige rit naar Romans-sur-Isère werd gewonnen door Michael Matthews. 

“Ik voelde me zwak”, zei Bennett nadat hij was afgestapt. “Ik ben totaal leeg. Had pijn op plaatsen waarvan ik niet wist dat ze zeer konden doen. Het had voor mij een gemakkelijke dag moeten zijn om te overleven en dat was het niet bepaald. Voor mijn gevoel sprintte ik, maar ik ging bijkans achteruit. Het is enorm jammer dat ik de Tour moet verlaten. Dit is een van de ergste dingen die er is voor een wielrenner. Ik wil iedereen danken voor de steun de afgelopen twee weken." 

“Hij is heel erg teleurgesteld”, zei ploegleider Nico Verhoeven over Bennett. “Hij was al een paar dagen niet goed. Gistermiddag werd hij ziek. Vanmorgen was de verhoging weg en besloten we om te starten. Heb je dan een makkelijke dag, dan kun je die misschien nog doorkomen. Nu was het een hele zware dag. Hij kwam direct in het begin in de problemen en moest later ook uit de groep van Kittel en Groenewegen lossen. Hij wilde eerst niet stoppen, maar hij kwam niet vooruit. Hij is een vechter en wil door, maar op een bepaald moment ben je gewoon leeg.” 

Dylan Groenewegen had op voorhand gehoopt dat er nog een kans op een massasprint lag, maar werd met een grote groep gelost op de eerste klim. “Dan is het afwachten of je terugkomt of niet. Sunweb heeft vooraan hard gereden en wij kwamen niet meer in het peloton terug. Wij wisten van tevoren dat het klimmetje roet in het eten zou kunnen gooien. Wij hebben ons best gedaan om terug te komen, maar dat zat er niet in. Dat is misschien een gemiste kans. Aan de andere kant: we konden niet beter bergop. Dan moet je er ook genoegen mee nemen", beseft Groenewegen. 

Team LottoNL-Jumbo grossierde al in ereplaatsen en ook in de laatste week ziet Verhoeven kansen: “Het is nu zorgen dat we goed zijn op die twee dagen dat er kansen zijn met Dylan. En wellicht dat Primoz nog kan verrassen in de komende dagen. Er zijn nog vijf dagen, nog vijf kansen.”

Gerelateerde updates