Team LottoNL-Jumbo wil goede reeks in Canada voortzetten

Team LottoNL-Jumbo wil goede reeks in Canada voortzetten

Team LottoNL-Jumbo is met ambitie richting Canada vertrokken voor de Grand Prix Cycliste de Québec (11 september) en de Grand Prix Cycliste de Montréal (13 september).

Het team kan bogen op de afgelopen edities, waarin het steevast kon meestrijden voor de ereplaatsen, maar weet ook dat er in de sport nooit garanties zijn op goede resultaten.

We hebben aangetoond dat deze wedstrijden ons liggen, aldus ploegleider Jan Boven. Waarom de Canadese koersen ons liggen, is een beetje ontastbaar. Plouay is een vergelijkbare wedstrijd, maar daar lukt het ons niet om het verschil te maken.

Boven was nog niet eerder als ploegleider actief in de tweede Canadese klassiekers.
Maar ik heb al overleg gehad met Frans Maassen. Beide koersen zijn WK-waardige omlopen, waardoor de wedstrijden een klassiek verloop kennen. Het parcours is zo zwaar dat bijvoorbeeld Robert Gesink een Peter Sagan kan verslaan in een sprint, zoals twee jaar terug.

Boven rekent dit jaar andermaal op Gesink, die beide wedstrijd in het verleden al eens op zijn naam schreef.
Robert heeft aangetoond dit werk aan te kunnen. Sep Vanmarcke heeft de laatste weken laten zien in vorm te zijn. Het echte plan maken we de dag van tevoren.

Robert Gesink
Gesink won in 2010 in Montreal en in 2013 in Quebec. Vorig jaar liet hij verstek gaan, maar de Varssevelder keert dit jaar terug met ambities.

Ik ben iets eerder afgereisd naar Canada om een klein voordeeltje te pakken ten opzichte van mijn concurrenten, aldus Gesink. Ik kan me hier goed focussen op de koers. Toen ik in Quebec aankwam, had ik meteen het goede gevoel van de vorige keren weer te pakken. Ik heb in aanloop naar deze koers hard gewerkt en intensief getraind met Steven Kruijswijk. Na een fantastische Tour de France wil ik hier weer voor het hoogst haalbare gaan.

Team line-up:
Jos van Emden, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Tom Leezer, Barry Markus, Paul Martens, Sep Vanmarcke & Maarten Wynants.

Ploegleiders:
Jan Boven & Mathieu Heijboer.

Gerelateerde updates