Team LottoNL-Jumbo wil oogsten in Parijs-Nice

Team LottoNL-Jumbo wil oogsten in Parijs-Nice

Parijs-Nice staat al sinds december rood omcirkeld in de agenda van Team LottoNL-Jumbo.

Parijs-Nice staat al sinds december rood omcirkeld in de agenda van Team LottoNL-Jumbo. De koers naar de zon is een van de voorjaarsdoelen voor de Nederlandse ploeg, dat twee sterke troeven uitspeelt. Moreno Hofland gaat na zijn ritzege van vorig jaar opnieuw op zoek naar dagsucces terwijl Wilco Kelderman een goed klassement wil rijden.

“Iedereen heeft zich intensief op deze wedstrijd voorbereid”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman. “Alles zal moeten samenkomen volgende week, want er worden resultaten verwacht. Moreno had een vlekkeloze voorbereiding tot de Ruta del Sol, waar hij viel. Vervolgens is hij ziek geworden, maar we hebben er vertrouwen in dat hij fit genoeg is tijdens Parijs-Nice. Met Wilco gaat het hartstikke goed. Hij heeft zich dit seizoen al bewezen op de fiets en we hebben een ploeg die hem perfect kan ondersteunen.”

Zonneschijn
De jonge Moreno Hofland liet zich vorig jaar tijdens Parijs-Nice zien als een topsprinter in wording. Hij won een rit en weet dat er daardoor veel van hem verwacht wordt. “Ik ben door mijn goede voorjaar vorig seizoen al snel een vooruitgeschoven persoon geworden”, blikt hij terug. “Dan is het nu zaak om stappen te blijven maken en dat lukt goed. Ik heb een prima winter gehad, heb goed kunnen trainen en stond er aan het begin van het seizoen ook. Dan is het jammer als er even wat tegenslag komt, maar dat hoort erbij en daar moet ik mee leren omgaan. Ik heb het parcours van Parijs-Nice goed bekeken en in de eerste drie ritten en rit vijf liggen kansen voor mij. Het zou mooi zijn als ik net als vorig jaar een rit kan winnen. Laat de koers naar de zon maar voor zonneschijn zorgen na deze periode met tegenslag.”

Noord-Frankrijk
De ritten waarin Hofland zijn kans wil pakken, zijn voor Wilco Kelderman het gevaarlijkst. Parijs-Nice heeft een geschiedenis met zware etappes in Noord-Frankrijk, waar de wind vrij spel heeft en het slechte weer zijn sporen nalaat. “Daarom zijn we dinsdag ook al vertrokken om die etappes te verkennen”, geeft Zeeman aan. “Die eerste drie etappes moeten we goed zien door te komen. Donderdag is het aankomst bergop en dan komen er andere renners bovendrijven. We kunnen met Wilco hoge ogen gaan gooien.” Kelderman zelf heeft ook hoge verwachtingen van de etappekoers. “Ik was vorig jaar al goed in Parijs-Nice”, verklaart hij. “Toen had ik alleen een beetje pech. Als alles dit jaar meezit, kan ik in de top-5 eindigen.”

Tijdritfiets
Die prestatie hoeft het klimtalent niet alleen in de bergetappes veilig te stellen. Kelderman kan ook rekenen op zijn sterke tijdrit en de nieuwe Bianchi-tijdritfiets geeft hem daarbij nog een extra steuntje in de rug. “De nieuwe fiets is echt fantastisch”, is hij blij. “Bianchi heeft veel geïnvesteerd in de fietsen en daar ben ik echt heel blij mee. Ik merk een hoop verschil. Deze tijdritfiets is stijf en licht en dat maakt hem heel efficiënt. Daar krijg je op mentaal vlak ook echt een boost van.”

Team line-up:
George Bennett, Jos van Emden, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Maarten Wynants.


Ploegleiding:
Jan Boven en Merijn Zeeman.

Gerelateerde updates