Team LottoNL-Jumbo zesde in ploegentijdrit Tirreno

Team LottoNL-Jumbo zesde in ploegentijdrit Tirreno

Team LottoNL-Jumbo is zesde geworden tijdens de eerste etappe van Tirreno-Adriatico. De ploeg reed tijdens de ploegentijdrit in Lido di Camaiero naar een tijd van 24’00”. BMC won de openingsetappe en Damiano Caruso is de eerste leider.


“Een mooie uitslag om deze Tirreno-Adriatico mee te beginnen”, vindt ploegleider Addy Engels. “Het zag er goed uit. We verliezen veertig seconden op BMC, maar technisch was het een goede rit. Ik kan niet zeggen dat we het ergens hebben laten liggen. Er is een aantal klassementsmannen boven ons geëindigd, maar ook een flink aantal onder ons. Dit is daarom een goede uitgangspositie.”


Val Roglic


Net voor de start om half drie kwam Primoz Roglic ten val. “Het was vooral pech. Het was erg druk toen we naar de start reden en opeens opende iemand een autodeur. Ik reed er tegenaan en sneed mijn vinger. Ik kon nog wel starten, maar na de finish moesten er vijf hechtingen in. De ploegentijdrit ging uiteindelijk goed en we reden zo hard als we konden. Nu is het afwachten hoe ik mij morgen voel en hopelijk kan ik de komende dagen weer meevechten.”


Volgens ploegleider Addy Engels is de ploeg erg rustig gebleven. “Een compliment aan de mensen daar en aan onze renners. Het is snel schakelen voor zo’n ploegentijdrit en ik ben blij dat het ze gelukt is. Het is knap dat de ploeg de focus wist te behouden en een goede tijdrit heeft af kunnen leveren. Zeker omdat Tirreno-Adriatico een belangrijk doel voor Primoz is, is het belangrijk dat hij toch een goede ploegentijdrit heeft kunnen rijden.”


Boom terug

Lars Boom is terug in koers na zijn valpartij in de Omloop Het Nieuwsblad en vervolgens zijn opgave in Kuurne-Brussel-Kuurne. “De ploegentijdrit voelde goed. Het liep erg lekker. Ondanks de val van Primoz kort voor de start. Ik zag het niet gebeuren, maar ik heb meteen geprobeerd hem te kalmeren. De dokter verbond snel zijn vinger en vanaf de start zijn we volgas gegaan.”

Gerelateerde updates