Team LottoNL-Jumbo verliest Roosen in negentiende rit Tour de France

Team LottoNL-Jumbo verliest Roosen in negentiende rit Tour de France

Timo Roosen is afgestapt in de negentiende etappe van de Tour de France. De belangrijke schakel in de sprinttrein voelde zich vanmorgen niet lekker en had geen energie en geen power meer in de benen. De rit naar Salon-de-Provence werd gewonnen door Edvald Boasson Hagen, die solo aankwam. Chris Froome behield de leiding in het algemeen klassement. 

“Vannacht rond een uur of vier werd ik al wakker. Ik voelde dat het heel rommelig was in mijn buik”, zei Roosen. “Tijdens het ontbijt kreeg ik niet veel binnen. In de neutralisatie voelde het nog wel goed. Ik reageerde ook nog een keer op een demarrage, maar toen kon ik het wiel net met moeite houden. Op een heuveltje in het begin, dat normaal niet veel voorstelt, werd ik al gelost. Er kwam niks uit de benen. Dan kun je in vorm zijn, maar met zoiets is het wel meteen klaar.” 

Gisteren kwam Roosen nog ruim voor de 'grupetto' binnen. “Toen voelde ik me echt goed. Misschien was dat wel mijn beste dag van de hele Tour de France. In een keer was dat vandaag weg. Je wilt dat echt niet meemaken, zo laat in de Tour nog afstappen. Het is heel zuur. We hebben nog een van de snelste sprinters in koers met Dylan en ik had hem graag nog afgezet op de Champs Elysees.” 

“Het aanstaande weekend is een heel belangrijk weekend voor ons”, legde ploegleider Nico Verhoeven uit. “Morgen in de tijdrit met Primoz en zondag met Dylan in de sprint. We kijken daar heel positief naar uit. Het was een hele lastige dag vandaag. We hoopten dat we iets konden doen. In het begin hebben we ook wat geprobeerd, maar we kwamen tekort." 

Volgens Verhoeven is Roglic klaar voor de tijdrit van morgen in Marseille. “Gister in het vertrek klaagde hij wat over slechte benen, maar op de Izoard kwam hij in zijn flow. De afgelopen twee dagen heeft hij kunnen resetten. Hij heeft eerder aangetoond tijdritten te kunnen winnen en twee dagen terug liet hij zien dat hij in vorm is. Op het vlakke zijn er veel renners die hard kunnen rijden. De combi van bergop en op het vlakke hard kunnen rijden, die beheerst Primoz wel."

Gerelateerde updates