Teunissen 7e in GP Impanis-Van Petegem

Teunissen 7e in GP Impanis-Van Petegem

LottoNL-Jumbo renner Mike Teunissen is als zevende geëindigd in de Primus Classic Impanis-Van Petegem. De Belgische semi-klassieker werd gewonnen door de Belg Sean De Bie van Lotto-Soudal.

De 199,2-kilometerlange wedstrijd werd deels in de regen verreden. Het heuvelachtige parcours en de strijdlust maakte de wedstrijd zwaar. In het begin van de wedstrijd reden 4 renners weg maar in de heuvelzone werden ze ingelopen. In de finale reden nog verschillende groepjes weg maar geen een van die hield stand. In de laatste 3 kilometer ontsnapte streekrenner Sean De Bie uit een gedecimeerd peloton en kwam solo over de finish.

Frans Maassen

“Er gebeurde van alles in deze koers”, vertelde ploegleider Frans Maassen. “Op de laatste klim kon Hofland net niet meer mee en verloren we onze snelle man. Maar je kon wel zien dat het beetje bij beetje beter met hem gaat. Toen hebben we de kaarten gezet op Teunissen die redelijk goed kan aankomen. Het is altijd anders om met 44 man te sprinten. Maar wat De Bie deed was indrukwekkend. Het is mooi om te zien dat Mike na de Vuelta dit nog kan. Ik ben tevreden.”

Mike Teunissen
LottoNL-Jumbo was goed vertegenwoordigd in de eerste groep. Timo Roosen, Bram Tankink, Mike Teunissen en stagiair Twan Castelijns zaten mee.

“Ik merkte dat niemand meer super was in de finale”, zei Mike Teunissen na de finish. “We zaten nog met vier man mee maar het was niet aan ons om het gat naar De Bie dicht te rijden omdat de snelle Van Poppel en Drucker ook nog in de groep zaten. Ik dacht dat ik voor een podiumplaats kon sprinten maar er zaten net te veel renners vooruit. Ik was niet helemaal super vandaag want ik miste mijn punch maar merkte wel dat ik krachtig was. Dat geeft vertrouwen richting Eurométropole Franco Belge en Parijs-Tours.”

Gerelateerde updates