Teunissen 9e in Parijs-Tours

LottoNL-Jumbo renner Mike Teunissen is 9e geworden in Parijs-Tours. De Italiaan Matteo Trentin van Etixx - QuickStep won de 231-kilometerlange Franse klassieker in een record snelheid. Maarten Wyants en Twan Castelijns die ook deel uitmaakten van de kopgroep werden 11e en 18e respectievelijk.

De wind speelde een belangrijke rol in de open vlaktes tussen de twee Franse steden Parijs en Tours. Wynants, Castelijns en Teunissen maakten goed gebruik van de wind en konden met 22 andere coureurs wegrijden. Op het voorlaatste heuveltje in de finale demarreerden Trentin, Van Avermaet, Van der Sande en Brutt. Geen van de LottoNL-Jumbo renners konden op dat moment mee.“

Maarten Wynants kwam nog tot op 10 meter maar moest toen passen”, vertelde ploegleider Jan Boven. “Ook Mike Teunissen kon niet mee, maar dat is absoluut geen schande als je ziet wie daar wegrijden. Mike wordt negende en dat is goed. We zaten met drie renners mee. Ook Twan Castelijns heeft een sterke koers gereden.”

Goede conditie
Mike Teunissen voelde extra motivatie voor de start. Vorig jaar won Teunissen de U23 uitgave van Parijs-Tours. Teunissen nam zijn goede conditie van de Vuelta mee naar Frankrijk.

“Ik voelde wel wat extra motivatie. Vorig jaar won ik hier bij de U23”, zei Teunissen. “Maar dit zijn de grote mannen en een andere categorie. Ik voelde me goed vandaag. Toen de slag viel op het klimmetje kon ik niet mee. Maarten miste de slag maar net. We hebben nog geprobeerd om het te organiseren maar dat lukte niet meer. Ik ben blij met mijn negende plek.”

Gerelateerde updates