Teunissen valt aan en wordt 9e in Dwars door Vlaanderen

Teunissen valt aan en wordt 9e in Dwars door Vlaanderen

Mike Teunissen is negende geworden in Dwars door Vlaanderen. De renner van Team LottoNL-Jumbo ging al vroeg in de wedstrijd in de aanval, haakte daarna aan bij de voorste groep en eindigde in de sprint als negende. Tom Van Asbroeck werd elfde, Jens Debusschere (Lotto Soudal) won.

 

Dwars door Vlaanderen begon woensdag met een moment van stilte voor de slachtoffers van de aanslagen van dinsdag in Brussel. De wedstrijdorganisatie had dinsdagavond echter besloten dat de semiklassieker toch door zou gaan en dus ging de wedstrijd even later gewoon van start. Mike Teunissen greep die kans aan om zich te laten zien op het Vlaamse terrein. “Ik demarreerde op wilskracht”, zei Teunissen over zijn vroege aanval. “Ik weet dat hier mannen aan de start staan die beter zijn dan ik, dus dan kun je ze maar beter voor zijn.”

 

Winstkansen

Die tactiek pakte niet slecht uit. “Je zit altijd bij de voorste groep als je wordt teruggepakt”, vervolgde hij. “Aan de andere kant was het voor mijn winstkansen misschien beter geweest om te wachten. Deze manier van koersen kostte me namelijk veel kracht en dat bekocht ik aan het einde.”

 

Teunissen eindigde samen met Tom Van Asbroeck in de voorste groep. Van Asbroeck eindigde uiteindelijk als 11e. “Tom en ik zaten er allebei doorheen in de finale”, gaf Teunissen aan. “Daarom hebben we afgesproken om allebei ons eigen ding te doen in de finale. Het had niet veel zin om de sprint voor elkaar aan te trekken. Daar waren we allebei niet fris genoeg voor.”

 

Frustrerend

Terwijl Teunissen en Van Asbroeck in de voorste groep zaten, probeerde de rest van Team LottoNL-Jumbo Dylan Groenewegen nog terug te brengen. “In de laatste 20 kilometer hebben we er alles aan gedaan om Dylan nog in stelling te brengen”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “We strandden vlak voor Nokere Berg echter op 30 meter. Dat is frustrerend en dat gevoel overheerst ook na deze wedstrijd. Aan de andere kant wilden we een aanvallende ploeg zien en dat hebben Mike en Tom goed gedaan.”

Gerelateerde updates