Timo Roosen sprint naar plek vier in Tour des Fjords

Timo Roosen sprint naar plek vier in Tour des Fjords

Timo Roosen is net naast het podium beland in de vierde etappe van de Tour des Fjords in Noorwegen. De renner uit Tilburg eindigde als vierde. Lars Boom was de tweede renner van Team LottoNL-Jumbo op plek dertien. De ritwinst ging, net als gisteren, naar Edvald Boasson Hagen. Dries van Gestel blijft de leider in het algemeen klassement. 

Voor Team LottoNL-Jumbo zat Gijs van Hoecke in de vlucht van de dag. “Gijs reed met nog twee man op kop”, zag ploegleider Merijn Zeeman. “Het was jammer dat ze niet veel ruimte kregen. Gijs heeft gedaan wat hij kon.” 

Het venijn van de vierde etappe die van Stavanger naar Sandnes ging, zat in de staart. “Het was een erg lastige lokale ronde, met daarin een hele steile klim”, analyseerde Zeeman. “Paul Martens plaatste met een groepje nog een aanval, maar dat werd net voor de laatste keer dat ze de klim op moesten teruggepakt. Boasson Hagen was de sterkste op die laatste klim, maar Timo reed daar vlak achter met de voorste renners naar boven en werd dus vierde.”

 Morgen staat de laatste etappe van de Tour des Fjords op het programma, met wederom een uitdagende finale. “Voor het eindklassement wordt het nog heel spannend en ook morgen is de lokale ronde weer een enorm lastig rondje”, keek Zeeman alvast vooruit.


Gerelateerde updates