Tjallingii blijft bij Team LottoNL-Jumbo

Maarten Tjallingii heeft zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo met een halfjaar verlengd. De Nederlandse hardrijder stopt na het Nederlands kampioenschap met wielrennen en ambieert een carrière als coach daarvoor gaat hij zelf een opleiding volgen.

“Ik ben blij dat ik mijn carrière kan afsluiten bij deze ploeg”, zegt Tjallingii. “Daarna word ik coach. Ik vind het mooi om mensen naar hun doelen toe te laten werken. Ik ben daar een methodiek voor aan het ontwikkelen met een systeem dat voor mij heeft gewerkt in mijn sportcarrière. Ik denk dat ik dat kan meenemen in het bedrijfsleven en in de sportwereld. Iedereen kan een coach gebruiken. Niet als keurslijf, maar als leidraad.” Maar eerst wil Tjallingii een mooi einde aan zijn carrière breien. “Ik denk dat het belangrijk is dat ik nog laat zien dat ik een goede wielrenner ben. Ik stap met al mijn enthousiasme in mijn laatste wedstrijden op. Ik ga me richten op de voorjaarsklassiekers en de Giro d’Italia.”

Goed scenario
“Maarten kwam naar ons toe met het voorstel om voor een halfjaar bij te tekenen”, vult ploegleider Nico Verhoeven aan. “Daar moesten wij even over nadenken, maar uiteindelijk zijn we er snel uitgekomen. Als dit zijn wens is en hij kan in het eerste halfjaar van waarde voor ons zijn in de belangrijke wedstrijden, is dat voor ons ook een goed scenario. Daarna kan hij de opleiding gaan doen die hij voor ogen heeft.”

Gerelateerde updates