Tjallingii in de aanval in zware bergrit

Maarten Tjallingii is in de aanval getrokken in de zware bergrit met aankomst op de Sotres. De rit werd gewonnen door Joaquim Rodriguez van Katusha. Tjallingii bracht het geel-zwarte tenue als 54e over de finish. Fabio Aru van Team Astana blijft aan de leiding in het algemeen klassement. 

De 15e rit van de Vuelta kende een klassiek wedstrijdverloop. Een kopgroep van negen renners met daarbij LottoNL-Jumbo renner Tjallingii reden weg maar moesten lang knokken om een wat grotere voorsprong te krijgen. Movistar controleerde de koers volledig waardoor de voorsprong nooit meer werd dan vier minuten. 

Erik Dekker
“Bij Movistar gaven ze de kopgroep geen ruimte”, begon ploegleider Erik Dekker zijn verhaal. “Het was 50 kilometer lang een echt gevecht om weg te geraken. Maarten zat voor ons mee. Het was al gelijk duidelijk dat Astana niet op kop ging rijden en dus controleerde Movistar de koers. Ook omdat Quintana gisteren de beste bergop was. Toen de kopgroep niet echt weg reed, wisten we wel dat ritwinst steeds onrealistischer werd.”  

Maarten Tjallingii

Op de eerste steile kilometers van de Sotres moest Tjallingii afhaken bij de betere klimmers. De veteraan knokte zich tot op de top en finishte als 54e.  

“Je moet ook echt een beetje mazzel hebben als het de hele tijd koers is”, vertelde Tjallingii over zijn ervaringen vandaag. “Ik heb heel lang gewacht totdat ik ging mee springen. Na twee, drie pogingen was de derde keer raak en dan hoop je dat je ruimte krijgt. Dat was helaas niet het geval. Kijk, het is altijd zo, als je niet mee zit kun je niet winnen. Dus blijven we het gewoon proberen, dat is onze fighting spirit.” 

Weer bergop
Morgen volgt een 185-kilometerlange etappe naar Ermita de Alba Quiros met wederom een aankomst bergop. Voor de start wordt gevreesd.  

“Morgen is het vanuit het vertrek direct klimmen geblazen”, besluit Dekker. “Buiten Bennett is het voor iedereen aanklampen en op tijd binnen komen. Het is morgen voor iedereen survival.”

Gerelateerde updates