Twan Castelijns sprint naar tweede plek in Ronde van Drenthe

Twan Castelijns is als tweede geëindigd in de Ronde van Drenthe. In de straten van Hoogeveen moest hij in een sprint-a-deux zijn meerdere erkennen in Jan-Willem van Schip. Amund Grondahl Jansen en Steven Lammertink werden dertiende en veertiende. 

Castelijns en Van Schip maakten deel uit van de vroege vlucht, die oorspronkelijk bestond uit drie man. Julius van den Berg moest de andere twee met nog tien kilometer voor de boeg laten gaan, waarna een kat en muisspel ontstond tussen de koplopers en het peloton. De koers werd hard gemaakt door verscheidene beklimmingen van de VAM-berg en enkele kasseienstroken. Uiteindelijk trokken de twee vluchters aan het langste eind en won Van Schip de sprint voor de zege.

Castelijns had er na afloop flink de balen in, want hij leek naar de zege te sprinten. Net voor de streep werd hij nog voorbijgestoken door Van Schip. Ploegleider Grischa Niermann heeft de hele dag een attente ploeg aan het werk gezien. "Het is een perfecte zet geweest om Twan mee te sturen in de ontsnapping, want op die manier kwam de druk van de koers niet op onze schouders te liggen. Daarna zijn we erg attent geweest, maar zitten we helaas niet mee in een groepje van zes dat wegrijdt na de laatste keer VAM-berg. Dat hebben we daarna erg goed rechtgezet. Helaas moest Lindeman net voor die laatste beklimming van fiets wisselen, waardoor hij pas twintig kilometer later weer kon komen aansluiten. Hij was misschien wel de sterkste man in koers.’’

Pas op vier kilometer van het einde krijgt Niermann door dat Castelijns wel eens voorop kan blijven. "We zaten nog met vijf man vertegenwoordigd in het peloton en de andere ploegen raakten langzaam uitgeput. Dan is het jammer dat hij net wordt geklopt, maar Van Schip is natuurlijk ook een erg sterke renner. Het is mooi voor Twan dat hij eens in de positie komt om voor de overwinning te rijden en hopelijk zet hij zijn teleurstelling om in iets positiefs."

 

Gerelateerde updates