Val belemmert kansen Martens in Ardèche

Val belemmert kansen Martens in Ardèche

Of hij zich had kunnen mengen in de strijd om de zege durfde Paul Martens na afloop van de Classic Sud Ardèche niet te zeggen, maar balen van de gemiste kans deed hij wel.

 

Of hij zich had kunnen mengen in de strijd om de zege durfde Paul Martens na afloop van de Classic Sud Ardèche niet te zeggen, maar balen van de gemiste kans deed hij wel. Door een val in de finale kwam de gevaarlijk snelle Duitser van Team LottoNL-Jumbo zaterdag niet in de mogelijkheid om zijn benen echt te esten.
 
Eduardo Sepúlveda van Bretagne-Séché Environnement won de etappe uiteindelijk door in Ruoms de sprint van een kopgroepje te winnen. Martens werd uiteindelijk zestiende. 
 
“Ik was net voor de finale met een aantal renners betrokken bij een val”, aldus Martens. “Het gebeurde vlak voor de slotklim. De beslissende groep reed daar vervolgens weg. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik goed genoeg was om mee te zitten, maar nu kom ik in de groep daarachter over de finish.”
 
Pittig koersje
Martens is blij met de kilometers die hij maakt in Frankrijk. Zondag staat ook nog de La Drome Classic op het programma. “Vandaag was een pittig koersje, dat wisten we op voorhand. Een paar van onze renners rijden hier hun eerste koers van het seizoen. Zij zaten vandaag echt op hun limiet, omdat andere teams al meerdere wedstrijden hebben gereden. Wat dat betreft zijn het zeker nuttige koersen voor ons.“
 
Keelpijn
Martens voelde zich na afloop van de wedstrijd niet helemaal lekker. “Zoals je 

Gerelateerde updates