Valpartijen zitten LottoNL-Jumbo dwars in Vattenfall Cyclassics

Valpartijen zitten LottoNL-Jumbo dwars in Vattenfall Cyclassics

Team LottoNL-Jumbo heeft zondag vanwege een tweetal crashes niet kunnen mee sprinten voor de overwinning in de 20e editie van de Vattenfall Cyclassics. André Greipel van Lotto-Soudal was voor eigen publiek de beste.

Team LottoNL-Jumbo heeft zondag vanwege een tweetal crashes niet kunnen mee sprinten voor de overwinning in de 20e editie van de Vattenfall Cyclassics. André Greipel van Lotto-Soudal was voor eigen publiek de beste. 

Sep Vanmarcke was in de laatste twee kilometer betrokken bij een valpartij nadat hij even eerder met een aanval nog had geprobeerd het peloton te verrassen. Moreno Hofland zag zijn ambities al op 40 kilometer van de streep gedwarsboomd worden toen hij tegen het asfalt klapte.  En dat terwijl het strijdplan om beide renners was gebouwd. Vanmarcke een vrije rol had om aan te vallen en Hofland zich mocht sparen voor de sprint. 

“Natuurlijk is er ontgoocheling”, aldus Vanmarcke. “We wilden vandaag presteren met Moreno en mij en heel de koers hebben we als ploeg gedaan, wat we moesten doen, maar door pech gaan we onderuit. Ik werd op twee kilometer van de meet van achteren aangereden, terwijl Jos van Emden mij net op dat moment naar voren had gebracht voor de sprint. De schade valt relatief mee. Ik heb wat hoofdpijn en last van mijn heup. Hopelijk voel ik me dinsdag als ik van start ga in Poitou Charentes weer beter.”

Over zijn aanval, stelde Vanmarcke. “Hamburg is altijd een moeilijke koers, want je weet dat het bijna altijd een sprint wordt, maar je wilt toch wat doen met die heuvels. Er waren vandaag alleen weinig anderen die iets durfden en bovendien stond er tegenwind. Dan weet je dat je niet lang vooruit blijft.”

Jan Boven

“Het was de laatste 50 kilometer zoals altijd volle bak koers”, analyseerde Ploegleider Jan Boven. “Het was bijzonder hectisch en je voelde aankomen dat het ergens fout zou gaan. Met nog ongeveer 40 kilometer te gaan, knalden een paar renners op een verkeerseiland. Daar raakten we Moreno Hofland, Nick van der Lijke en Robert Wagner kwijt. Nick en Moreno kwamen ondanks het feit dat ze 3,5 minuut hebben stilgestaan nog terug, maar op het klimmetje moesten ze later passen. De schade bij Moreno lijkt mee te vallen, hij voelt zich morgen waarschijnlijk wat stijf. Nu overheerst teleurstelling. Het plan was goed en we hadden opties om het uit te voeren, maar daar zijn we nooit aan toe gekomen.”

Gerelateerde updates