Van Asbroeck 11e in Kampioenschap van Vlaanderen

Van Asbroeck 11e in Kampioenschap van Vlaanderen

Tom Van Asbroeck is als 11e geëindigd in het Kampioenschap van Vlaanderen. De 192-kilometerlange wedstrijd in Koolskamp werd gewonnen door Timothy Dupont (Verandas Willems Cycling Team) die de Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria (Etixx - Quickstep) en Raymond Kreder (Team Roompot) klopte.

De wedstrijd in Koolskamp stond voor de 101e keer op het programma. De omloop met kasseien werd gegijzeld door een harde wind en het publiek kreeg een mooie geanimeerde koers te zien. Pas na 90 kilometer reed er een groep weg met Moreno Hofland voor Team LottoNL-Jumbo erbij.

“Moreno Hofland zat er goed bij in de kopgroep”, vertelde ploegleider Frans Maassen. “Er zaten zes man in de kopgroep maar geen renners van Etixx-QuickStep en Lotto-Soudal. Dan weet je dat die mannen iets gaan ondernemen.”

De kopgroep had drie minuten voorsprong toen plots Etixx-Quickstep en Lotto-Soudal het op de kant zetten.

“We maken tactisch gezien een dikke fout want we hadden de koers in handen met Hofland vooraan”, vervolgde Maassen. “Toen de twee Belgische topploegen aanzetten zaten wij niet mee. We hebben dat later wel weer rechtgezet. Toen ook het groepje met Hofland werd ingelopen, kwam toch de verwachte massasprint. Daarin hebben we helaas niet alles kunnen geven door een schakelprobleem van Tom Van Asbroeck. Op 150 meter van de finish viel de ketting niet goed en moest hij genoegen nemen met een 11e plaats.”

Morgen vervolgt Team LottoNL-Jumbo het seizoen in de Belgische semi-klassieker Primus Classic Impanis-Van Petegem.

Gerelateerde updates