Van Asbroeck eindigt seizoen met tweede plaats in Sluitingsprijs

Tom Van Asbroek heeft het wielerjaar afgesloten met een podiumfinish. De Belgische sprinter van Team LottoNL-Jumbo eindigde dinsdag net als een jaar eerder als tweede in de Belgische Nationale Sluitingprijs Putte-Kapellen. Hij eindigde zeer kort achter Nacer Bouhanni van Cofidis, die pas na het zien van de finishfoto werd uitgeroepen tot winnaar. 
 
Mike Teunissen kleurde namens Team LottoNL-Jumbo de dag. De neoprof maakte deel uit van een vroege vlucht van zes. Maarten Tjallingii sloot in de slotfase aan bij het groepje, maar kon niet voorkomen dat het peloton de aanvallers op ongeveer twee kilometer van de streep een halt toeriep.
 
Fotofinish
“Voor omstanders leek het misschien close, maar ik voelde direct dat ik tweede was”, aldus Van Asbroeck, die precies een week geleden al als derde finishte in Binche-Chimay-Binche/Mémorial Frank Vandenbroucke.
 
“Vorige week was het ook al net niet. Vandaag werd ik klein beetje gehinderd in de sprint. Dat heeft me misschien de overwinning gekost. Al met al was het een beetje een pechseizoen voor me. Ik ben geregeld gevallen en heb lange tijd gesukkeld met mijn vorm. De laatste weken, na de Vuelta, ging het beter en beter. Als ik volgend jaar wat vaker recht kan blijven en we met de sprinttrein hard blijven werken dan heb ik het vertrouwen dat die eerste overwinning er een keer gaat komen.”
 
Nico Verhoeven
Ploegleider Nico Verhoeven zag zijn acht renners aanvallend en gemotiveerd voor de dag komen. “We wilden agressief starten en meezitten met de vroege vlucht. Je weet het in deze fase van het seizoen nooit. Als er een goede groep wegrijdt, kunnen ze zomaar wegblijven. Mike en Maarten kwamen uiteindelijk voorop te rijden, maar enkele eenlingen hielden het tempo op en toen voelde je dat het een sprint ging worden. Daarin heeft de ploeg alles gedaan voor Tom. We worden net geen eerste, maar we hebben dit seizoen in ieder geval positief en met een goed gevoel afgesloten.”

Gerelateerde updates