Van Asbroeck vergaloppeert zich in GP Cerami

Van Asbroeck vergaloppeert zich in GP Cerami

Tom Van Asbroeck is zestiende geworden in de Grand Prix Cerami. De Belgische sprinter voelde zich sterk, maar kwam veel te vroeg op kop. Team LottoNL-Jumbo was in de zware eendaagse wedstrijd met vier man vertegenwoordigd in een grote kopgroep. Philippe Gilbert (BMC Racing Team) won.

“Het zag er goed uit vandaag”, zei ploegleider Erik Dekker na de wedstrijd. “Het was een vreemde koers waarin al snel een kopgroep van 43 renners ontstond. Wij waren daarin met vijf man vertegenwoordigd. Moreno Hofland werd daar alleen uit gelost. Hij was ineens helemaal leeg. Vreemd, maar er is verder niets aan de hand, gelukkig. Verder zaten Tom Van Asbroeck, Maarten Wynants, Timo Roosen en Mike Teunissen in die kopgroep. Tom voelde zich goed, maar ging de sprint veel te vroeg aan. Hij was slecht gepositioneerd.”

Gretig

“Dat is nog zacht uitgedrukt”, zei Van Asbroeck schuldbewust. “De sprint liep volledig in het honderd. Mijn benen voelden goed en ik was gretig, maar ik kwam al 500 meter voor het einde op kop, terwijl het heuvel op was en we wind tegen hadden. Daarbij zaten mannen als Philippe Gilbert en Tom Boonen (Etixx-Quick Step) in mijn wiel. Daar vormde ik dus onbewust een springplank voor.”

Gerelateerde updates