Van Asbroeck verliest leiding, Kelderman 2e in tijdrit 3e dag Tour du Poitou Charentes

Van Asbroeck verliest leiding, Kelderman 2e in tijdrit 3e dag Tour du Poitou Charentes

Tom Van Asbroeck is ten val gekomen in de ochtendrit op de derde dag van de Tour du Poitou Charentes. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo verloor zodoende de leiding in het algemeen klassement aan ritwinnaar Nacer Bouhanni (Cofidis). ’s Middags werd Wilco Kelderman tweede in de tijdrit. Winnaar Sylvain Chavanel rijdt daardoor de slotrit in de leiderstrui.

 

“Het was een lange dag met twee ritten”, zei ploegleider Frans Maassen. “Het werd er voor ons één met ups en downs. Tom Van Asbroeck viel in de ochtendrit en dat was zonde, want hij was anders weer erg kort gereden. Er werd bij hem onderdoor gedoken en daardoor reden ze hem onderuit. Dennis van Winden werd nog 5e en Sep Vanmarcke 9e, dus dat zegt genoeg over onze lead-out. Twan Castelijns heeft moeten afstappen in de ochtendrit. Ik ben geen dokter, maar het had veel weg van een zonnesteek. Het is hier enorm heet en Twan was helemaal wit uitgeslagen.”

 

Goede resultaten

“Onze tijdrijders hebben zich tijdens de ochtendrit gespaard”, vervolgde Maassen. “Ik had het gevoel dat degene die Nelson Oliveira (Movistar) zou kloppen, de tijdrit ging winnen. Daar is Wilco Kelderman in geslaagd, maar hij heeft niet gewonnen. Sylvain Chavanel heeft het verdiend. Hij won met een groot verschil. Wilco, Primoz Roglic en Sep Vanmarcke worden 2e, 4e en 10e. Dat zijn goede resultaten, maar ik had toch goede hoop op de overwinning.”

 

Kelderman keek tevreden terug op zijn tijdrit. “Het is jammer dat de winnaar zo veel sneller was, maar dan moet je dan maar mee leven. Ik ging voor de overwinning. Het was extreem warm vandaag en dat maakt een tijdrit echt zwaar. Je rijdt met een tijdrithelm en overschoenen en alles brandt. Uiteindelijk ging het best goed, maar ik geef mezelf niet veel kans meer om het klassement nog te winnen. We gaan daarom morgen gewoon weer voor een etappezege strijden.”

Gerelateerde updates