Van Asbroeck vierde in Impanis

Van Asbroeck vierde in Impanis

Tom Van Asbroeck is als vierde geëindigd in de Primus Classic Impanis-Van Petegem. De Belgische semi-klassieker werd in de massasprint gewonnen door Fernando Gaviria (Etixx-Quickstep) die Timothy Dupont (Verandas Willems) en ploegmaat Ariel Richeze voorbleef.

De wedstrijd werd in goede weersomstandigheden verreden en liet een mooi gevarieerd koersverloop zien. De eerste uren werden gekleurd door een kopgroep van zes renners, maar in de finale zorgde een aanval van Olympisch kampioen Greg van Avermaet voor vuurwerk waardoor negen renners wegreden.

“Hofland zat erbij maar in een stukje afdaling viel een gaatje en dat kreeg hij daarna niet meer dicht”, vertelde ploegleider Frans Maassen. “Hij baalde als een stekker want alle sterke mannen zaten op dat moment van voren. Toen we plots niemand meer mee hadden in de kopgroep hebben we alle kaarten op Tom Van Asbroeck gezet. We reden het gat dicht en Tom sprintte naar de vierde plaats. Ik ben wel tevreden want dit was het maximale wat we eruit konden halen vandaag.”

De Colombiaan Gaviria ging de sprint op het juiste moment aan. Van Asbroeck zat in het wiel van de Etixx-trein en finishte als vierde.

“Ik moest flink vechten om mijn positie te houden aan het wiel van Gaviria”, zei Tom Van Asbroeck. “Vooral het gevecht met Cort Nielsen kostte veel kracht waardoor Dupont er tussendoor kon glippen. Ik mag niet klagen, maar aan de andere kant ben ik slechts deels tevreden want er had wel een podiumplaats ingezeten. Maar deze uitslag geeft wel vertrouwen richting het einde van het seizoen en de koersen die nog gaan komen.”

In de laatste kilometer deed zich nog een valpartij voor. Mike Teunissen werd van zijn fiets gereden. Gelukkig blijft de schade beperkt tot schaafwonden. 

Gerelateerde updates