Van Emden achtste in zware Le Samyn

Team LottoNL-Jumbo heeft meegevochten in een zware editie van GP Le Samyn. Vooral Maarten Wynants en Jos van Emden vielen meerdere keren aan. De Belg Guillaume Van Keirsbulck wist de loodzware editie te winnen. Van Emden kwam verdienstelijk als achtste over de streep.

De koers gaat de geschiedenis in als een ware slijtageslag. De regen en kou maakten de koers heel zwaar. De Waalse wegen werden door de regen overspoeld met modder en de kasseien in de finale liggen er gevaarlijk glad bij. In een boeiende finale bleef er een kopgroep van zeven man over, met daarin namens Team LottoNL-Jumbo, Maarten Wynants. Met nog 15 kilometer te rijden viel de kopgroep uit elkaar waardoor Wynants teruggepakt werd door het peloton. Het was Van Emden die vervolgens in de achtervolging ging, maar de aansluiting met de koplopers net niet meer kon maken.

"Ik wilde een felle en agressieve ploeg zien vandaag en precies dat hebben de mannen gedaan”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman na de koers. “Dat is wat je nodig hebt in dit soort koersen. Het was vanaf de eerste lokale ronde volle bak koers. Eerstejaars Amund Grondal Jansen liet zich gelden. Daarna kwam Maarten Wynants in de kopgroep en in de finale was het Jos van Emden die heel dicht bij de twee koplopers en de uiteindelijke winnaar Guillaume Van Keirsbulck kwam. De ploeg was gretig, fanatiek en ze hebben geknokt in dit ijzige koude weer.”

 

Jos van Emden was de man die een sterke finale reed. Maar ook de kou en regen hadden op hem een ijzige uitwerking.

 

“Gelukkig had de kou geen invloed op mijn prestatie”, zei Jos van Emden. “Ik had het vreselijke koud maar voelde me sterk. Ik reed om te winnen en kwam heel dicht bij de twee koplopers. Onder de vlag van de laatste kilometer kwam het groepje achter mij helaas weer terug. In de groep reed niet iedereen vol mee, maar ik wilde niet speculeren op een ereplaats, maar wilde de winst. Zo vaak kom ik niet in deze positie om te kunnen winnen. Ik heb in ieder geval mijn kans gepakt door een finale te rijden en in een ideaal scenario win je. Vandaag was dat helaas niet het geval.”

 

Gerelateerde updates