Van Winden en Groenewegen klaar voor de tweede ronde op de baan van Londen

Van Winden en Groenewegen klaar voor de tweede ronde op de baan van Londen

Komend weekend staat de tweede ronde van de Revolution Cycling Champions League op het programma. Na Manchester is nu London aan de beurt als gaststad van dit unieke evenement. Opnieuw strijden de Worldtour-teams tegen elkaar en tegen een aantal baanrenners. Namens Team LottoNL-Jumbo staan ook nu weer Dylan Groenewegen en Dennis van Winden aan de start. 


Na de eerste ronde staan de mannen van Team LottoNL-Jumbo op een 8e plaats in het algemeen klassement van de Revolution Cycling Champions League. Opnieuw zal het duo Groenewegen-Van Winden de strijd aan gaan op de puntenkoers, de afvalkoers, de scratch en de koppeltijdrit.  Dennis van Winden kan niet wachten om weer op het hout te gaan rijden. “Het was erg leuk om op de baan te rijden. Samen met Dylan knalden we over de baan in een beentempo dat je niet vaak meemaakt.” 


Van Winden weet dat het lastig gaat worden om daadwerkelijk mee te doen om de overwinning. “De echte baantoppers zijn een maat te groot maar dat maakt het niet minder interessant. Je doet er alles aan om een ronde te pakken, die je dan vaak ook wel weer verliest. Maar het blijft erg leuk om tegen Olympisch kampioenen zoals Elia Viviani (Team Sky) en Clancy (JLT Condor) te rijden.”


Voor Dennis van Winden is het zijn laatste koers voor Team LottoNL-Jumbo. Volgend jaar zal Van Winden voor het Israelische Cycling Academy koersen. Van Winden is afgelopen weken weer begonnen aan zijn voorbereiding op het komende seizoen. “De Revolution Cycling Champions League was een eerste echte inspanning na de rustperiode. Deze week train ik weer hard op de weg en dan kunnen we in London weer op de baan knallen.”


Klik hier voor mee informatie over de Revolution Cycling Champions League

Gerelateerde updates