Vanmarcke gokt en verliest in GP Bretagne

Vanmarcke gokt en verliest in GP Bretagne

Team LottoNL-Jumbo is er niet in geslaagd om een goed resultaat mee te nemen uit de GP Bretagne. In de slotfase van de World Tour wedstrijd in Plouay koos Vanmarcke de aanval, maar zijn manoeuvre kwam te vroeg. Oliver Naesen (IAM Cycling) won. 

 

“Dit is niet de uitslag die we voor ogen hadden”, zei ploegleider Frans Maassen die Wilco Kelderman als 17e zag eindigen. “Het was een zware koers en in de finale gebeurde er van alles. Sep Vanmarcke was goed en ging in de aanval, maar het lukte hem niet om het vol te houden. Daarna reed er een nieuwe kopgroep weg en ik had niet verwacht dat zij het zouden redden, maar twee van hen zijn voorop gebleven.”

 

Daardoor sprintte het peloton nog maar voor plaats drie. “Tom Van Asbroeck was daarin onze vooruitgeschoven man”, vervolgde Maassen. “Hij werd naar voren gereden door Wilco, maar kwam daarna vast te zitten. Dat had beter gekund en er had ook meer in gezeten voor Sep als hij langer had gewacht met aanvallen. We hebben die keuze nou eenmaal gemaakt. We streden ervoor, maar het is er niet uitgekomen.”

Gerelateerde updates