Vooruitblik Hammer Limburg en Critérium du Dauphiné

Vooruitblik Hammer Limburg en Critérium du Dauphiné

Enkele dagen na de Giro d’Italia staan alweer de volgende koersen op het programma, te beginnen met Hammer Limburg.

De koers telt een sprintwedstrijd, een klimwedstrijd en een ploegenachtervolging. De Hammer Series draaien om het team in plaats van om het individu. Ons team staat aan de leiding van de Hammer Series omdat de ploeg anderhalve week geleden Hammer Stavanger wist te winnen. Wat kunnen de renners dit weekend?

Steven Kruijswijk is de kopman in Critérium du Dauphiné. Hij en Wout van Aert hebben de afgelopen weken op hoogte gezeten om zich optimaal voor te bereiden.

Ploegleider Grischa Niermann: “Het belangrijkste doel is om een goed klassement te rijden met Steven. We rijden met een jong, maar sterk team. Voor Steven is het ter voorbereiding op de Tour, maar hij is in goede vorm en deze wedstrijd ligt hem. Wout staat voor het eerst aan de start van een World Tour-wedstrijd in de bergen.”

“De Franse rittenkoers bevat acht etappes. Tijdens de laatste drie ritten doet het peloton de Franse Alpen aan. Ook de eerste twee ritten zijn niet eenvoudig in verband met de vele hoogtemeters. Halverwege de wedstrijd staat er een tijdrit van 26 kilometer op het programma met een klim van 2,2 kilometer aan 7,8 procent.”

Selectie Hammer Limburg (07/06-09/06)

Tom Leezer

Paul Martens

Koen Bouwman

Floris De Tier

Jos van Emden

Taco van der Hoorn

Antwan Tolhoek

Selectie Critérium du Dauphiné (09/06-16/06)

Steven Kruijswijk

Sepp Kuss

Maarten Wynants

Neilson Powless

Wout van Aert

Lennard Hofstede

Pascal Eenkhoorn

Gerelateerde updates