Wilco Kelderman kijkt uit naar Canadees tweeluik

Wilco Kelderman kijkt uit naar Canadees tweeluik

Team LottoNL-Jumbo vertrekt deze week naar Canada voor het tweeluik GP Quebec en GP Montreal. De eerste van deze twee WorldTour-wedstrijden is de GP Quebec en wordt op vrijdag 9 september gehouden. Twee dagen later wordt de GP Montreal verreden. In beide koersen is Wilco Kelderman de vooruitgeschoven renner.

“Ik voel me goed en kan niet wachten om weer in Canada te koersen. Het zijn twee mooie koersen die mij liggen”, aldus Wilco Kelderman die vorig jaar zesde werd in de GP Montreal. Ook dit jaar wil hij een goede uitslag rijden.

Goede klassering
“In Montreal hoop ik opnieuw mee te doen voor een top tien plaats en daar wil ik ook twee dagen eerder in Quebec zeker voor gaan." Volgens Kelderman zijn de twee wedstrijden totaal verschillend. “Quebec heeft een kort steil klimmetje en Montréal is echt een klimkoers met een lange klim erin. Montréal ligt mij beter.”

Kopman
Ploegleider Nico Verhoeven ziet in Kelderman de kopman voor deze twee koersen. “Met Wilco nemen wij een renner mee die in vorm is om in de finale mee te doen. Vorige week liet hij zich goed zien door tweede te worden in Frankrijk.”

Volgens Verhoeven zijn de wedstrijden in Canada uniek en worden op omlopen verreden met het nodige klimwerk. “De opeenvolging van beklimmingen maken het zwaar en slopend.” Verhoeven geeft aan dat de ploeg met een brede selectie naar Canada vertrekt. “Wij hebben voor verschillende wedstrijdsituaties andere renners. Als het volgens verwachting een zware koers wordt, hebben we met Kelderman een renner die mee kan doen voor de overwinning. Indien het een gesloten koers blijft, kunnen Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck voor de sprint gaan.”

Line Up:
Wilco Kelderman
Tom Van Asbroeck
Twan Castelijns
Moreno Hofland
Timo Roosen
Mike Teunissen
Alexey Vermeulen
Dennis van Winden

Ploegleider: 
Nico Verhoeven

 

Gerelateerde updates