Zware dag voor LottoNL-Jumbo in 14e Vuelta-rit

Team LottoNL-Jumbo heeft een pittige dag achter de rug. In de snelle bergetappe naar Alto Campoo Fuente del Chivo speelde de ploeg geen rol van betekenis. Alessandro De Marchi van Team BMC won de 215-kilometerlange rit met finish bergop. Fabio Aru blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

De 215-kilometerlange rit kende een vliegende start, na 16 kilometer neutralisatie. Er werd tientallen kilometers gevochten om uit de greep van het peloton te komen. Na 60 kilometer lukte het een vijftal uiteindelijk om weg te rijden en keerde de rust terug in het peloton.

“Het was een zware dag. Het was vanaf het begin oorlog en het duurde lang voordat er een groep weg kon rijden”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman. “We hebben geknokt om mee te zijn, met name Timo Roosen deed erg zijn best. Toen die vijf mannen eindelijk weg waren, was het peloton blij want het ging ontzettend hard en de renners hebben echt afgezien. De dag doorkomen was al moeilijk genoeg met die afstand (230km) en hoogtemeters. Onze mannen zijn in de grote bus gefinisht. Nu op naar morgen.”

Dennis van Winden
Dennis van Winden was de eerste renner van LottoNL-Jumbo die in de bus over de streep kwam op een met mist gevulde Alto Campoo.

“Tot de derde categorie klim werd er echt hard doorgereden ook al waren die vijf mannen al weg”, vertelde Dennis van Winden over de rit vandaag. “Pas na die klim kwam er rust. Op het einde heb ik de bus opgezocht. Het heeft geen zin om aan te klampen. Er komen nog lastige dagen.”

Weer bergop
Morgen volgt wederom een etappe met aankomst bergop. De rit is 175 kilometer en finisht op de steile Alto de Sotres.

“Morgen zullen we bekijken of iemand de benen heeft om mee te springen. Wij zijn nu in de fase dat iedereen zijn krachten moet verdelen”, vervolgde Zeeman. “We hebben het nog geen dag rustig aan gedaan en altijd de aanval gezocht met de ploeg. Dat gaat niet in de koude kleren zitten.”

Gerelateerde updates