Teunissen schrijft eindklassement ZLM Tour op zijn naam

Teunissen schrijft eindklassement ZLM Tour op zijn naam

Mike Teunissen heeft het eindklassement van de ZLM Tour op zijn naam geschreven. De Limburger van Team Jumbo-Visma zag zijn trui niet in gevaar komen tijdens de slotetappe van de Nederlandse rittenkoers. Amund Jansen eindigde als tweede in het algemeen klassement.

Het is voor Teunissen zijn vierde overwinning van het seizoen. Begin mei won hij twee etappes en het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerke. Voor Team Jumbo-Visma is het de 31e overwinning van het jaar.

In de etappe van Eindhoven naar Tilburg reden drie renners weg. Team Jumbo-Visma hield het gat klein en leidde de achtervolging. In de slotfase probeerden nog wat renners weg te rijden, maar zij werden direct teruggehaald. In de laatste honderden meters begon Dylan Groenewegen goed aan zijn sprint, maar miste hij de power om voluit te sprinten en werd derde.

“Dit is een erg leuke opsteker voor mij persoonlijk”, vertelt Teunissen. “Meestal doe ik de sprintvoorbereiding voor Dylan, maar soms kan ik voor eigen kans gaan. Die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ben erg blij dat ik heb kunnen winnen en deze ronde bij mijn overwinningen kan schrijven.”

Volgens de eindwinnaar was het vandaag niet spannend of hij het klassement zou winnen. “We wilden vandaag de rit winnen. We moesten daar hard voor werken en allemaal net te vroeg een inspanning doen. Daardoor kon Dylan niet in perfecte positie gebracht worden. Dat is jammer. Het was nog leuker geweest als we hier vijf uit vijf hadden behaald, maar voor mijn gele trui mag het de pret niet drukken.”

 / 

Groenewegen, die het puntenklassement op zijn naam schreef, is tevreden over afgelopen week. “We hebben als team super gereden. Ik ben er blij mee. Ik heb twee keer gewonnen, Jos en Amund hebben een rit gepakt en Mike de gele trui. Dus we mogen niet klagen, denk ik. Door mijn val op de tweede dag is mijn nachtrust verstoord. Ik was daarom vermoeid. We kunnen nu gas terug nemen en rusten. Daarna kan ik er weer tegenaan.”

Gerelateerde updates