fr Tour de France
WorldTeam Men 05 jul '25 - 27 jul '25
13/21 Auch › Hautacam 180km
14/21 Loudenvielle › Peyragudes 10km
15/21 Pau › Luchon-Superbagnères 182km
be Baloise Ladies Tour
WorldTeam Women 16 jul '25 - 20 jul '25
1/6 Yerseke › Yerseke 3km
2/6 Jabbeke › Knokke-Heist 127km
3/6 Olsene › Olsene 127km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
WorldTeam Women 26 jul '25 - 03 aug '25
1/9 Vannes › Plumelec 78km
2/9 Brest › Quimper 110km
3/9 La Gacilly › Angers 163km
fr Tour Alsace
Development Team 30 jul '25 - 03 aug '25
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Europa Park › Selestat
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles
es Donostia San Sebastian Klasikoa
WorldTeam Men 02 aug '25
1/1 San Sebastián › San Sebastián 211km
fr Kreiz Breizh Elites
Development Team 02 aug '25 - 04 aug '25
1/3 Calanhel › Gourin 192km
2/3 Domaine de Trévarez › Carhaix 161km
3/3 Grâces › Rostrenen 181km
pl Tour de Pologne
WorldTeam Men 04 aug '25 - 10 aug '25
1/7 Wrocław › Legnica 199km
2/7 Hotel Gołębiewski Karpacz › Karpacz 148km
3/7 Wałbrzych › Wałbrzych 158km
fr Tour de l'Ain
WorldTeam Men 06 aug '25 - 08 aug '25
1/3 Feillens › Lagnieu 163km
2/3 Saint-Vulbas › Lélex-Monts Jura 153km
3/3 Plateau d'Hauteville › Belley 130km
Koken met kids: de appel-citroentaart van de barbecue van Robert Gesink

Koken met kids: de appel-citroentaart van de barbecue van Robert Gesink

In de rubriek 'Koken met kids' van de Jumbo is Robert Gesink te gast met zijn kinderen Anne en Bram. Vandaag op het menu: appel-citroentaart van de barbecue!

Ingedriënten en benodigdheden

1 pak Koopmans mix voor appeltaart (440 g)

1000 gram goudrenetten

50 gram suiker

3 tl gemalen kaneel

1 citroen

75 g blauwe rozijnen (zak 375 g)

1 ei

175 g ongezouten roomboter

1 rasp

1 mixer met deeghaken of keukenmachine

1 springvorm (24 cm ø)

1 barbecue

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd intussen de appels in dunne partjes. Schep de appel om met de suiker en de kaneel. Rasp de gele schil van de citroen boven de appels. Halveer de vrucht en knijp 1 helft boven de appels uit. Voeg de rozijnen toe en meng de appels goed.

2. Kneed met de mixer of in de keukenmachine de appeltaartmix, het ei en de boter tot een samenhangend deeg.

3. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem en druk licht aan.

4. Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in 1 uur goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Bewaar de taart afgedekt op een koele plek.

5. Verwarm de taart door deze in de springvorm op het barbecuerooster boven de smeulende hete kooltjes te zetten. Leg de deksel op de barbecue of dek de taart af met aluminiumfolie en laat deze in 15-20 min. opnieuw warm worden. Snijd de warme appeltaart in punten.

Voedingswaarde per portie

398 kcal

16 gram vet

58 gram koolhydraten

4 gram eiwitten

Gerelateerde updates