FoodCoach-recepten: Zomerinspiratie!
Voor (top)sporters is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dit geldt al helemaal voor de renners gedurende een grote ronde. Tijdens de Tour de France zijn onze FoodCoaches weer op locatie om heerlijke maaltijden te bereiden die bijdragen aan hun prestatie. Want elke maaltijd is een kans om beter te worden! Kun jij wat inpsiratie van onze chefs gebruiken voor tijdens de hete zomerdagen? Lees dan snel verder voor twee zomerse pro-approved recepten!
Wanneer de temperaturen stijgen, vraagt het lichaam om lichte, voedzame en verfrissende maaltijden die helpen bij herstel én prestaties. Onze FoodCoaches combineren hun kennis van sportvoeding met culinaire creativiteit om gerechten te ontwikkelen die niet alleen goed zijn voor het lichaam, maar ook voor de smaakpapillen. Of je nu zelf een fanatieke fietser bent, aan het trainen bent voor een wedstrijd, of gewoon gezond de zomer door wilt komen, met deze recepten eet je als een pro. Laat je inspireren door onze Tour-keuken en maak van elke maaltijd een kans om te verbeteren!
Pikante kipspies met rijstsalade
Ingrediënten voor +/- 2 personen:
- 1 etl chilipoeder
- 300 g scharrelkipfilet
- 1 st uien
- 130 g gele rijst
- 1 knoflookteentje
- 1 komkommer
- 50 g bruine bonen
- 1 etl olijfolie
Bereiding:
- Steek de barbecue aan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in grote blokjes en snijd de ui in dikke plakken zodat ze aan een spiesje kunnen. Pers ondertussen de knoflook en meng met de chilipoeder, olie en peper. Marineer de kip hierin en laat 5 minuten zitten.
- Spies de stukjes kip en ui om de beurt en leg ze op de barbecue of grillpan. Laat de bbq/grillpan heet worden voordat je het gebruikt. Draai regelmatig en bak in 8-10 minuten rondom goudbruin.
- Snijd de komkommer in plakjes en laat de bruine bonen uitlekken. Meng de rijst met de komkommer en de bonen. Breng op smaak met peper.
- Serveer de rijstsalade met de kip- en uienspies.
Recept pastasalade met feta en hüttenkäse
Ingrediënten voor +/-2 personen:
- 50 g feta
- 10 cherrytomaatjes
- 4 augurken
- 2 tl verse peterselie
- 1 tl extra Virgin Olive Oil
- 200 g penne
- 20 g gewassen rucola
- 8 tl huttenkäse
Bereiding:
- Kook de Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water in een vergiet en laat ze verder afkoelen.
- Snijd de peterselie fijn, halveer de cherrytomaatjes en snijd de augurken in stukjes.
- Meng de Hüttenkäse met olijfolie en peterselie. Meng het vervolgens door de pasta in een grote kom.
- Verkruimel de feta en meng door de pasta met de cherrytomaatjes en augurken.
- Meng tot slot de rucola met de pasta en serveer op een bord
Meer inspiratie nodig?
In The Athlete’s FoodCoach-App vind je meer dan 1500+ recepten goedgekeurd door onze pros. Ontdek ook hoe jij met voeding je prestaties naar een hoger niveau kan tillen. The Athlete’s FoodCoach-App helpt je de focus aan te brengen en voedingsaanbevelingen te vertalen naar daadwerkelijke voeding en maaltijden op je bord.