Hoe word je Summer Ready met voeding?

Hoe word je Summer Ready met voeding?

De zomer komt eraan. Je staat misschien te popelen om de weg op te gaan en je trainingsuren op te voeren. Misschien heb je spannende races gepland of wil je werken aan je lichaamssamenstelling. Wat je plannen ook zijn, een goede focus op je voeding zal je helpen je doelen te bereiken.

Hier zijn drie populaire focusplannen om jezelf klaar te stomen voor de zomer

  1. Gewichtsverlies Wil je deze zomer werken aan je lichaamssamenstelling, om je fysieke of sportdoelen te bereiken? Het is belangrijk om gewichtsverlies op een veilige en duurzame manier aan te pakken. Richt je op het creëren van een matig calorietekort, kies voor voedingsmiddelen met volume en richt je op een gebalanceerd dieet om je doel te bereiken zonder in te leveren op prestaties. Geef prioriteit aan veilige gewichtsverliesstrategieën om je gewenste resultaten te behalen en je energieniveau hoog te houden.
  2. Get Race Ready Van plan om deze zomer mee te doen aan een race of groot evenement? Geweldig! Om volledigvoorbereid te zijn en je race te knallen, is het essentieel om je te richten op races-pecifiekevoedingsstrategieën. Denk aan, koolhydraatstapelen voor de race, zorgen voor een goede hydratatie eneen doordacht plan hebben voor voeding tijdens de race. Door prioriteit te geven aan je voedingsstrategiekun je je race-doelen bereiken en op je best presteren.
  3. Kickstart Performance Nutrition 
Hebben de zon en de langere dagen je gemotiveerd om meer uren op de fiets door te brengen? Fantastisch! Het is cruciaal om je lichaam goed te voeden om die verhoogde activiteit vol te houden, blessures te voorkomen en het plezier in je sessies te behouden. Dit is dan ook het perfecte moment om je te richten op je voeding om je prestaties te ondersteunen. Leg de nadruk op de basisprincipes zoals hydratatie, gebalanceerde maaltijden en herstelsnacks om je reis in “Performance Nutrition” te beginnen!

Hoe krijg ik mijn focus op orde?

  1. Kies een doel: Wij begeleiden je bij het opstellen van je persoonlijke voedingsstrategie om deze zomer je grote doelen te behalen. Bekijk onze bundels en ontdek op welke gebieden van voeding je kunt verbeteren!
  2. Download de checklist: Download onze checklists om te kijken of jij klaar bent om te werken naar jouwzomer doel.
  3. Gebruik de 'My Focus' uitdagingen van de FoodCoach app: Kies een focusplan uit de FoodCoach app dat aansluit bij jouw behoeften en doelen. Focusplannen zijn ideaal om je voor te bereiden op je volgende evenement of om speciale voedingsdoelen te bereiken, zoals gewichtsverlies of klaar zijn voor een race.Richt je op de eerste FoodCoach challenge en werk systematisch naar beneden.

Krijg professionele ondersteuning

Doe deze zomer mee met Nathan Van Hooydonck, sportvoedingsdeskundige Monique van de Velde en performance chef Karin Lambrechtse in online sessies om tips en trucs te krijgen en antwoord te krijgen op je voedingsvragen.

Gerelateerde updates