De mooiste foto's van Van Emden zijn profcarrière in beeld

De mooiste foto's van Van Emden zijn profcarrière in beeld

Kind van de ploeg, Jos van Emden, beëindigt na zestien jaar bij ons team zijn profcarrière. De Schiedammer wist in de kleuren van Team Jumbo-Visma verschillende grote overwinningen te boeken. Zijn jarenlange expertise gaat hij nu gebruiken als ploegleider bij Visma | Lease a Bike Women. Om terug te blikken op de jarenlange samenwerking hebben we de mooiste foto's van Van Emden verzameld.

- 2019

Van Emden had op de fiets verschillende succesvolle jaren, maar het jaar 2017 zal extra speciaal blijven voor de Nederlander. Met een overwinning in Dwars door West-Vlaanderen toonde Van Emden zijn topvorm. Nog geen drie maanden later boekte hij zijn grootste overwinning door in Milaan de slotrit van de Giro d'Italia te winnen. Twee jaar later, in 2019, wist Van Emden voor de tweede keer Nederlands kampioen tijdrijden te worden.

 / 

2020 - 2024

Zijn laatste jaren binnen de ploeg als profrenner had Van Emden een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van jonge renners. Door zijn expertise over te brengen, vonden de talenten van Team Jumbo-Visma al snel hun weg binnen het profpeloton. In zijn laatste jaar als profrenner wist Van Emden nog één keer te triomferen. In Elspeet wist hij met overmacht voor de derde keer Nederlands kampioen tijdrijden te worden.

 / 

Gerelateerde updates