De trouwe knecht: drie jaar Nathan Van Hooydonck in beeld

De trouwe knecht: drie jaar Nathan Van Hooydonck in beeld

Afgelopen oktober zette Nathan Van Hooydonck noodgedwongen een punt achter zijn profcarrière. Een groot gemis voor het team. Ondanks dat de Belgische renner zelf nooit als eerste over de streep kwam, heeft hij een belangrijk aandeel in véél overwinningen van Team Jumbo-Visma. We blikken terug aan de hand van een fotoalbum.

2021

In zijn eerste jaar binnen de ploeg, toonde Van Hooydonck meteen zijn kwaliteiten. In Gent-Wevelgem was hij een belangrijke pion in de overwinning van Wout van Aert. In de laatste grote ronde van het jaar, had de Belg een groot aandeel in de derde eindzege van Primoz Roglic in La Vuelta a España.

 / 

2022

In Omloop het Nieuwsblad, E3 Saxo Bank Classic en Parijs-Nice was Van Hooydonck een belangrijke schakel in de zeges van zijn ploeg. Zijn grootste succes moest desondanks nog volgen. De Belg was onderdeel van de Tour-ploeg die Team Jumbo-Visma voor het eerst de eindzege bezorgde in de grootste koers van het jaar.

 / 

2023

Met een tweede plek in Kuurne - Brussel - Kuurne, toonde Van Hooydonck opnieuw zijn goede vorm. Deze vorm trok hij door in de volgende koersen. Zijn hoogtepunt van 2023 volgde op 23 juli in Parijs waar Team Jumbo-Visma voor de tweede keer de Tour de France won.

 / 

Gerelateerde updates