De vier jaren van Foss bij Team Jumbo-Visma in beeld

De vier jaren van Foss bij Team Jumbo-Visma in beeld

Tobias Foss sluit zijn periode na vier jaar af bij Team Jumbo-Visma. De oud-wereldkampioen tijdrijden vierde de nodige successen bij Team Jumbo-Visma. Tijd voor een terugblik op zijn mooiste momenten in foto's.

Wereldkampioenschap in Wollongong

De destijds 25-jarige renner verraste op het WK tijdrijden in het Australische Wollongong. Hij reedt op indrukwekkende wijze naar de snelste tijd en mocht zich daardoor als eerste Noor wereldkampioen tijdrijden bij de elite noemen.

"Voor mij en mijn familie is dit een levensveranderende ervaring geweest," vertelde Foss eerder dit seizoen.

 / 

2020 & 2021

In zijn eerste jaar in dienst van de ploeg toonde de jonge Noor zich met een vijfde plaats in het eindklassement van de Tour de Hongrie. Het jaar erop werd de tijdritspecialist echter pas een bekende naam bij het wielerpubliek. Met drie top-10 plaatsen en een negende plek in het eindklassement liet Foss zich zien in de Giro d'Italia. Nog geen drie weken later werd hij bij de nationale kampioenschappen in Noorwegen weg- en tijdritkampioen.

 / 

2022 & 2023

In 2022 wist Foss zijn Noorse tijdrittitel te prolongeren. Zijn grootste succes moest echter nog komen. Op 18 september 2022 verraste Foss vriend en vijand door wereldkampioen tijdrijden te worden. In zijn laatste seizoen voor Team Jumbo-Visma was de renner een belangrijk onderdeel in de overwinning in de ploegentijdrit in Parijs-Nice.

 / 

Gerelateerde updates