De overwinningen in E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem in foto’s

De overwinningen in E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem in foto’s

Afgelopen weekend stonden met E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem twee Vlaamse klassiekers van formaat op de kalender. Op vrijdag demonstreerde Wout van Aert zijn goede vorm met winst in Harelbeke. Twee dagen later, in Gent-Wevelgem, was de zege voor Christophe Laporte na een vijftig kilometer lange duo-aanval met Van Aert. Daarnaast werd Karlijn Swinkels knap vierde in Gent-Wevelgem voor vrouwen. Herbeleef ons succesvolle weekend hieronder in foto’s!

E3 Saxo Classic

Op vrijdag werd de E3 Saxo Classic in Harelbeke betwist. Op veertig kilometer van de aankomstlijn scheidden Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zich af van de rest. Ondanks een moeilijk moment op de Oude Kwaremont, brak Van Aert niet. Het drietal reed uiteindelijk samen naar de aankomstlijn, waarna Van Aert de sterkste bleek in de sprint. De Belg wint zo de E3 Saxo Classic voor het tweede jaar op rij.

 / 

Gent-Wevelgem

Regen en wind, dat waren de ingrediënten voor de 85e editie van Gent-Wevelgem. Op zo’n vijftig kilometer van de streep lieten Wout van Aert en Christophe Laporte iedereen achter op de Kemmelberg. De ploegmaats begonnen aan een duo-aanval richting Wevelgem en kwamen hand in hand over de streep. Voor Laporte is het de eerste overwinning in een Vlaamse klassieker.

 / 

Ook Team Jumbo-Visma Women kwam afgelopen zondag in actie. Na een lang gevecht in de achtervolging op uiteindelijke winnaar Reusser, greep Karlijn Swinkels net naast een podiumplek. Ook Anna Henderson eindigde knap in de top tien.

 / 

Gerelateerde updates