Terugkijken op Tour de France Femmes avec Zwift

Terugkijken op Tour de France Femmes avec Zwift

Op zondag 23 juli ging de tweede editie van Tour de France Femmes avec Zwift van start. Startlocatie: Clermont-Ferrand. Acht dagen later eindigde de wedstrijd met een tijdrit in het Zuid-Franse Pau. Kijk je nog even mee terug?

Etappe 1 t/m 4

In de tweede etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift liet Eva van Agt zich gelden. Ze maakte lange tijd deel uit van de kopgroep, maar kwam in de laatste afdeling lelijk ten val. Van Agt moest de wedstrijd verlaten. Een dag later sprintte Marianne Vos naar de tweede plek. In de vierde etappe was het Coryn Labecki die een plek opeiste in de kopgroep. Helaas moest ze lossen op de voorlaatste helling. Riejanne Markus kwam voor Team Jumbo-Visma als eerste over de lijn.

 / 

Etappe 5 t/m 8

De vlakke etappe op dag zes bood wederom goede kansen voor Vos, maar uiteindelijk ging een renster uit de vroege vlucht met de winst aan de haal. Vos finishte als vierde. In de zevende loodzware etappe bedwong het peloton Col d'Aspin en Col de Tourmalet. Markus toonde zich sterk en finishte als zeventiende. Tijdens de tijdrit op zondag veroverde ze een vijfde plaats. Amber Kraak en Anna Henderson finishte in de tijdrit net buiten de toptien.

 / 

Gerelateerde updates