Terugblik: Swinkels en Markus kleuren Simac Ladies Tour in Nederland

Terugblik: Swinkels en Markus kleuren Simac Ladies Tour in Nederland

Team Jumbo-Visma kende afgelopen seizoen een zeer succesvolle editie van de Simac Ladies Tour. Riejanne Markus reed solo naar een schitterende overwinning in de vierde etappe. Karlijn Swinkels wist zelfs in elke rit bij de eerste tien renners binnen te komen. Tijd voor een terugblik op een fantastische koersweek in eigen land!

Succesvolle start in Lelystad

Swinkels sprint, na goed voorbereid werk van Anna Henderson, naar de tweede plaats in de openingsrit. Het betekent haar eerste World Tour-podium. De renster mag de volgende dag starten in de bolletjestrui, doordat ze de onderweg de meeste punten heeft gepakt voor het klassement. Maar het uitvallen van Coryn Labecki is een groot gemis voor de vrouwen van de Nederlandse wielformatie.

 / 

Sprinten geblazen op dag twee en drie

Team Jumbo-Visma komt de volgende dagen zonder problemen door. Noemi Rüegg en Romy Kasper spelen een belangrijke rol gedurende de dag en Swinkels sprint tweemaal naar een top tien-notering in Limburg en Gelderland.

 / 

Markus soleert naar prachtige overwinning

Een paar kilometer voor het einde van de zwaarste etappe van de zesdaagse rittenkoers weet Markus weg te springen uit het overgebleven peloton. In haar rood-wit-blauwe kampioenstrui soleert ze naar de ritwinst. Het levert prachtige beelden op!

 / 

Geslaagde tijdrit en afsluiten in Arnhem

Met Markus (tweede), Swinkels (zevende) en Henderson (tiende) is Team Jumbo-Visma goed vertegenwoordigd in de tijdrit. Op de laatste dag wordt er weer gesprint om de dagzege. Swinkels sluit een geslaagde week af met een vijfde plek en eindigt zelfs derde in het eindklassement. Daarnaast is Team Jumbo-Visma de beste ploeg en mogen alle rensters het podium beklimmen.

 / 

Gerelateerde updates