Tom Leezer neemt afscheid: zijn mooiste momenten

Tom Leezer neemt afscheid: zijn mooiste momenten

Tom Leezer stond in oktober voor de laatste keer aan de start van een wedstrijd als profrenner. Hij nam in Luik-Bastenaken-Luik na dertien jaar afscheid van het profpeloton. Dit zijn de drie mooiste momenten uit zijn carrière.

WK in Qatar

“Eerst reden we een goede ploegentijdrit en daarna reed ik een goede wegwedstrijd. Ik word vaak herinnerd aan die late aanval in de slotfase. Ik heb daar veel aandacht en respect voor gekregen, ook vanuit collega’s. Dat is voor mij erg bijzonder.”

 / 

Winst Champs-Élysées

“De winst met Dylan Groenewegen op de Champs-Élysées was op dat moment het hoogtepunt van het sprinttraject. We waren hier al enkele jaren mee bezig. Het was erg bijzonder om in Parijs te winnen.”

 / 

Giro d'Italia

“Het was mooi om erbij te zijn toen Primoz Roglic op het podium eindigde van de Giro d’Italia.”

 / 

Team

“In mijn carrière heb ik één individuele overwinning behaald, maar toch komen de ploegprestaties eerder naar boven als ik denk aan mijn hoogtepunten. Als ploeg hebben we veel tijd en energie gestoken in die prestaties. Het is erg mooi dat ik daar onderdeel van heb mogen zijn. Ik kijk met een heel goed en trots gevoel terug op mijn carrière. Ik heb er alles uit gehaald wat erin zat.”

Gerelateerde updates