Boven verheugt zich alweer op nieuwe seizoen

Boven verheugt zich alweer op nieuwe seizoen

Lars Boven maakt sinds 2020 deel uit van het Jumbo-Visma Development Team en is daarmee een renner van het eerste uur. Hij wist tot dusver in ieder seizoen een overwinning te behalen en ontwikkelt zich gestaag. Wij gingen met hem in gesprek over het afgelopen seizoen en blikken vooruit op een nieuw jaar vol koersen.

“Voor mij persoonlijk was het een heel goed jaar, vooral het tweede deel van het wielerseizoen heb ik mezelf redelijk vaak verrast”, kijkt Boven terug. “Als ploeg hebben we, ondanks de nodige wisselingen, wederom een hecht team gevormd. Dat merk je tijdens het koersen en het is heel fijn om daar deel van uit te mogen maken.”

De 21-jarige renner noemt specifiek twee momenten als hij terugdenkt aan het seizoen. “Op het trainingskamp in Slovenië had ik al redelijk goede testen gereden, maar ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van de wedstrijden daarna. In de Sazka Tour, een Tsjechische rittenkoers met veel klimwerk, kon ik gewoon mee met de betere renners en dat was voor mezelf een verrasing.

Zijn persoonlijke hoogtepunt was de Flanders Tomorrow Tour. “Ik zat al een paar keer tegen een overwinning aan, maar nu lukte het éindelijk en dat voelde goed!” Zijn fiets is inmiddels alweer tevoorschijn gehaald en de voorbereiding op het nieuwe wielerjaar is opgestart. De Nederlander wacht nog even op de bekendmaking van de wedstrijdplanning alvorens hij koersen met rood omcirkelt in zijn agenda. “Ik wil eerst een goede winter draaien, trainen op een hoger niveau en komend seizoen als renner weer een stukje beter worden. Mijn kracht is dat ik een allrounder ben en ik wil mij daarom niet focussen op één punt, maar in het algemeen groeien is mijn doel.”

"Nu verheug ik mij weer op het koersen, want dat is wat ik het liefste doe"

Lars Boven

De development team-renner heeft de ploeg in de loop der jaren zien ontwikkelen. “Vanaf het eerste weekend waren we al een hele hechte groep, dat is in al die jaren nooit veranderd ondanks de nodige wisselingen. Vanaf het begin is iedereen direct een onderdeel van de groep. Qua begeleiding zijn er inmiddels ook meer mogelijkheden en onze staf heeft ervaring opgedaan, maar dit is allemaal geleidelijk gegaan. We zijn gegroeid als collectief.”

Na een periode van rust is Boven weer op de weg te vinden. “Ik baalde wel van mijn afsluiting van het seizoen. Ik behaalde goede resultaten en zat in een lekkere flow, maar ik moest helaas vroegtijdig afstappen doordat ik wat ziekjes werd. Ik heb na mijn seizoen zo nu en dan gefietst, met vrienden afgesproken en even het fietsen uit mijn hoofd gezet. Nu verheug ik mij weer op het koersen, want dat is wat ik het liefste doe!”

Gerelateerde updates