Hessmann op zijn plek bij Jumbo-Visma Development Team

Hessmann op zijn plek bij Jumbo-Visma Development Team

Michel Hessmann ziet zijn sterke eerste jaar bij Jumbo-Visma Development Team beloond worden met een contractverlening. De Duitser, die vorig jaar met de Duitse ploeg de Europese titel Mixed Relay behaalde, wil zich de komende jaren blijven ontwikkelen bij Jumbo-Visma Development Team. Een terug- én vooruitblik met de negentienjarige renner.

Ondanks dat veel wedstrijden in 2020 niet door konden gaan, hield Hessmann een goed gevoel over aan het afgelopen seizoen. “Vóór de coronaperiode begon het al goed voor onze ploeg. In Kroatië wisten we twee keer te winnen met Olav en dat gaf ons team een enorme boost. Daarna kwam de lockdown. Uiteraard had ik liever gekoerst, maar ik heb in die periode een goede basis gelegd voor de wedstrijden die vanaf juli werden verreden.”

Na een trainingskamp in Slovenië werd in juli de Sloveense wedstrijd GP Kranj op dezelfde manier afgesloten: winst voor Olav Kooij. “Ook deze overwinning gaf echt een kick. We hadden er als team erg naar uitgekeken. De daaropvolgende Czech Cycling Tour was een mooie koers. Daar reden we met een team dat bestond uit profs en renners van de opleidingsploeg. Wij hebben veel geleerd van Pascal Eenkhoorn, Koen Bouwman en Maarten Wynants, zoals het kiezen van de juiste positie en het verdelen van krachten. Die vier etappes waren heel leerzaam en zijn eigenlijk tekenend voor onze ploeg. We krijgen de kans om te leren van profrenners en dat is een enorme meerwaarde voor jonge renners. Bij veel andere ploegen is dat niet mogelijk. Mede daarom zit ik hier op de juiste plek.”

“Gedurende het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat ik meer vertrouwen in mezelf moet en mag hebben. In het najaar won ik het Duits beloftenkampioenschap klimmen, onderdeel van de Bundesliga. Daar heb ik ingezien dat ik meer ben dan alleen een tijdrijder. Dat vertrouwen neem ik mee naar dit jaar. Hopelijk kan ik mezelf eens tonen in een mooie klassieker, maar ik wil me ook blijven ontwikkelen in meerdaagse koersen. Mijn tijdrit blijft een sterk wapen en daar moet ik gebruik van blijven maken.”

"Ik voel me hier thuis. Ik kan me hier verder ontwikkelen en ben zeker nog niet uitgeleerd."

Michel Hessmann

Dat ook de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma vertrouwen heeft in de jonge Duitser, bewijst zijn contractverlenging met één seizoen, tot en met 2022. “Toen Robbert de Groot belde met de vraag of ik mijn contract wilde verlengen, wist ik het al snel. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Deze contractverlenging zegt veel over het vertrouwen van de ploeg. Ik voel me hier thuis, kan me hier verder ontwikkelen en ben zeker nog niet uitgeleerd.”

Samen met ploeggenoot Maurice Ballerstedt vormt Hessmann de Duitse inbreng binnen Jumbo-Visma Development Team. Ook ploegleider Robert Wagner is van Duitse komaf. “Hij is een soort mentor voor mij. Robert heeft erg veel ervaring. Het is fijn om met hem samen te werken. Vaak zitten we samen in de auto, bijvoorbeeld als Robert Maurice en mij terugbrengt naar Duitsland na een wedstrijd. Daarnaast bellen we ook vaak. Gewoon hoe het is, de kleine dingetjes. Dat is prettig. Inmiddels kan ik mij goed verstaanbaar maken in het Nederlands, maar toch is het fijn om soms ook gewoon Duits te kunnen praten.”

Gerelateerde updates