Lange weg terug loopt voor Groenewegen via Hongarije en Noorwegen

Lange weg terug loopt voor Groenewegen via Hongarije en Noorwegen

Als de schorsing van Dylan Groenewegen er op 7 mei op zit, volgt voor hem geen rentree in de spotlights. Na het incident in Polen, waarbij Fabio Jakobsen zwaargewond raakte, wil de Amsterdamse sprinter dit seizoen zijn plaats in het peloton hervinden. Groenewegen en Team Jumbo-Visma verkiezen daarvoor een traject dat niet via Tour of Giro loopt. De Ronde van Hongarije en de Ronde van Noorwegen worden de eerste koersen op zijn programma.

“Ik hoop dat ik straks mijn plek in het peloton weer terugvind en dat ik weer plezier aan het koersen kan beleven”, blikt Groenewegen vooruit op het nieuwe seizoen. Zijn ploeg ondersteunt hem daarbij, onder meer door hem niet direct voor de leeuwen te gooien. De viervoudig Touretappewinnaar krijgt de tijd om koersritme en het juiste sprintgevoel terug te vinden. “We hebben daar goed over gesproken. Er is veel gebeurd en daarmee houden we rekening bij mijn terugkeer. Natuurlijk hoop ik weer om de overwinning te kunnen sprinten, maar het belangrijkste is eerst dat ik mijn plek in het peloton terugvind.”

Door de schikking van negen maanden schorsing te accepteren, nam Groenwegen de verantwoordelijkheid voor zijn betrokkenheid. “Het voelt niet goed dat ik van mijn lijn ben afgeweken. Ik vraag me ook af hoe dit kon. Dat neem ik mezelf zeker kwalijk. Je probeert te reconstrueren wat je in de volle sprint hebt gedacht. Je kunt er nog zo vaak naar kijken, het blijft iedere keer heel schokkend om te zien. Vooral door de hoge snelheid van meer dan tachtig kilometer per uur is de impact van de val enorm groot. De chaos die je nadien aantreft, is verschrikkelijk. Het is onbewust gebeurd en daar voel ik me heel naar over.”

Het wedstrijdprogramma van Dylan Groenewegen

- Ronde van Hongarije
- Ronde van Noorwegen
- Rund um Köln
- ZLM Tour
- Nederlands kampioenschap
- Ronde van Wallonië
- Ronde van Denemarken
- Hamburg Cyclassics
- BinckBank Tour
- Kampioenschap van Vlaanderen
- Gooikse Pijl
- Münsterland Giro
- Tour of Guangxi

Gerelateerde updates