Voeding is voor Markus leuker en makkelijker door FoodCoach

Voeding is voor Markus leuker en makkelijker door FoodCoach

Voor Riejanne Markus is het gebruik van FoodCoach een dagelijkse gewoonte geworden. “Ik weet dat ik met de app een richtlijn heb om op terug te vallen, ook in mijn rustperiodes als ik veel thuis ben. Dat geeft houvast en zekerheid.”

“De FoodCoach-app open ik elke dag. Tijdens meerdaagse wedstrijden of trainingskampen vaker dan wanneer ik tijdens een rustperiode thuis ben, maar ook dan kijk ik minimaal één keer per dag in de app. Vaak doe ik er inspiratie op voor mijn ontbijt", vertelt Markus.

Ik gebruik FoodCoach nu vier jaar en voor mij is het een soort routine geworden. Hoewel ik de app thuis misschien maar één keer per dag open, houd ik me wel aan de vijf maaltijdmomenten die FoodCoach mij adviseert. Ik weet tegenwoordig redelijk goed wat mijn lichaam op welke dagen nodig heeft.”

Hoe ga je om met voeding op trainingsdagen ten opzichte van rustdagen?

“In het begin vond ik dat moeilijker. Op zware trainingsdagen kun je best veel eten, maar tijdens rustperiodes was dat lastiger aan te voelen. Nu ik de richtlijnen van de FoodCoach ook thuis gebruik, lukt het mij om buiten de wedstrijden makkelijker op stabiel gewicht te blijven.

Dat is erg prettig. Als wielrenners zijn wij namelijk heel veel bezig met gewicht. Elke kilo meer of minder heeft invloed op je prestaties op je fiets. Het is fijn dat je met de richtlijnen van FoodCoach tijdens de rustperiodes niet te veel gaat schommelen in je gewicht.”

"FoodCoach heeft voeding voor mij leuker en makkelijker gemaakt"

Riejanne Markus

“Thuis open ik FoodCoach vooral om ideeën voor mijn ontbijt op te doen. Dan zoek ik bijvoorbeeld op havermoutrecepten en kies ik er eentje uit waar ik zin in heb. Het fijne aan FoodCoach is dat er heel veel verschillende recepten in de app staan en je heel gevarieerd kan eten.”

Wat is het grootste voordeel van FoodCoach voor jou?

“FoodCoach heeft voeding voor mij leuker en makkelijker gemaakt, omdat ik nu beter begrijp wat mijn lichaam nodig heeft. Daarnaast weet ik dat ik met de app altijd een richtlijn heb om op terug te vallen, ook in mijn rustperiodes als ik veel thuis ben. Dat geeft houvast en zekerheid.”

Gerelateerde updates