Stay Home Stories: Pascal Eenkhoorn

Stay Home Stories: Pascal Eenkhoorn

In de rubriek ‘Stay Home Stories' vertellen de wielrenners van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten nu er langdurig niet gekoerst kan worden.

Stay Home Story met Pascal Eenkhoorn

Hoe gaat het met je?
Het gaat goed met mij, mijn vriendin en onze naasten. We zijn gezond en dat is het voornaamste. Wel moeten we zorgen dat we niet in een soort sleur raken door dag in, dag uit hetzelfde te blijven doen. Zeker omdat deze situatie niet van vandaag op morgen is opgelost. Dat is ontzettend jammer natuurlijk, maar we kunnen het ook niet meer veranderen. We blijven in ieder geval bezig. Ik doe mijn trainingen en volg de richtlijnen van de overheid. Verder doen ook wij geen gekke dingen.

Hoe zien je trainingen er nu uit?
Mijn trainingen zijn er vooral op gericht mijn conditie op peil te houden. Ik probeer zoveel mogelijk mijn trainingen buiten te doen volgens de richtlijnen van de overheid. Ik volg daarbij mijn trainingsschema dat ik in overleg met mijn trainer gemaakt heb. Ik probeer minimaal zo’n vijftien tot zestien uur per week te fietsen. Sprinttraining, duurtraining en VO2max zijn de drie aspecten die wekelijks terugkomen. De rest deel ik naar eigen inzicht in. Het geeft mij meer voldoening als ik variatie in mijn trainingsblokken heb. Ik doe ook mee aan trainingen en wedstrijden op de Tacx, zoals de e-wedstrijden van de ploeg en de Team Jumbo-Visma social rides. Het is leuk om zo met je ploeggenoten in contact te blijven. Maar ik probeer toch zoveel mogelijk buiten te fietsen. Zeker met het mooie weer. Dat is toch het leukste om te doen.

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
We doen eigenlijk van alles. Naast mijn trainingen speel ik vooral veel Fortnite. We kijken ook veel series en tv. Ook doen we nu meer huishoudelijke taken en klusjes in en rond het huis. We hebben pas een appartement gekocht, maar we kunnen er nog niet in. Ze zijn nog aan het bouwen. Dus daar kunnen we nog weinig aan doen nu. Je doet vooral dingen waar je normaal als topsporter weinig tot geen tijd voor hebt. Het is een kwestie van jezelf bezighouden.

Zo’n lange periode zonder koers weegt ook mentaal door. Hoe motiveer jij je?
Ik heb geen probleem om me te motiveren. Ondanks dat we niet kunnen koersen, vind ik fietsen in het algemeen gewoon heel erg leuk. Ik heb net als mijn collega’s van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Het is nu een kwestie van fit blijven en je conditie zoveel mogelijk op peil proberen te houden voor hetgeen dat er wellicht nog gaat komen. Maar ik kijk ook niet te ver vooruit. Ik ben vooral met het nu bezig. In mijn trainingen ben ik constant op zoek naar nieuwe paden, wegen en andere routes. Als we straks op een punt beland zijn dat er eventueel weer gekoerst kan worden, zal de knop weer om moeten en gaan we de intensiteit en onze focus in onze trainingen aanpassen. Maar voor nu blijven we gewoon lekker bezig.

Kijk je veel series of films?
Mijn vriendin Manon en ik kijken weinig films moet ik eerlijk bekennen. Wel kijken we veel Netflix-series of gewoon naar de tv. De laatste tijd kijken we vooral naar The Blacklist, La Casa de Papel, Toy Boy en Ozark. Het is eigenlijk een mix van actie en vooral veel drama. Behalve van Toy Boy zijn er enkele seizoenen gemaakt, dus er is nog veel te bekijken. Op de tv kijken we vooral naar Boer zoekt Vrouw, Dragon’s Den en Zondag met Lubach.

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
Ik luister vaak Nederlandse Top 40-muziek. Gewoon de muziek van nu eigenlijk. Ik ben een frequent luisteraar van Radio 538. Ze draaien vooral veel pop-, dance-, rock- en R&B-muziek. Ook luister ik graag naar wielerpodcasts. Met name die van Laurens ten Dam, de Rode Lantaarn en het Algemeen Dagblad.

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
Dat je iets doet wat je leuk vindt en waar jij je het beste bij voelt. Probeer structuur aan te brengen in je programma en te werken met vaste tijden. Ga ’s morgens een uurtje sporten en dan ’s middags nog een uurtje. Focus is heel belangrijk. Blijf dus vooral lekker bezig. Je kunt van alles uitproberen. Fietsen, wandelen, de Tacx, Zwift tot en met yoga, krachttraining en dat soort dingen. Via de website van de ploeg of via ons YouTube-kanaal kun je video’s vinden die je daarbij kunnen helpen. Je bepaalt natuurlijk altijd zelf welke workouts het beste bij je passen.

Wat is jouw favoriete gerecht?
Ik eet best wel gevarieerd en gezond. Mijn favoriet voor het ontbijt is havermout met pap of een broodje ei met broodbeleg. Ook houd ik van salades en vooral de carpacciosalade is een aanrader. Ik probeer wel altijd op de hoeveelheid te letten en niet te overdrijven. Ook eet ik wraps, pasta, risotto en zelfgemaakte pizza. Heerlijk.

Welke andere sporten vind je leuk?
Ik kijk eigenlijk heel weinig naar andere sporten. Alleen naar het WK darts of tijdens de Olympische Spelen, het WK of EK Voetbal en dat soort grote toernooien kijk ik weleens naar de tv. Ook wel naar de Champions League als Ajax speelt of als er een andere mooie wedstrijd is. Maar ik blijf er niet voor thuis. Wel kijk ik naar het sportjournaal voor het laatste nieuws. Bij het wielrennen is dat anders. Als ik zelf niet hoef te koersen blijf ik vaak wel thuis om de finale te zien.

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
Ik speel eigenlijk zowel videogames als bordspellen. Bij de videogames is het vooral Fortnite. Maar ook FIFA speel ik geregeld, vooral op trainingskamp met de ploeg. Dan zijn we er best wel fanatiek in. Mike Teunissen is daar heel goed in en bijna onklopbaar. Ik ben meer van het niveau van Dylan. Die kan ik wel hebben. Op trainingskamp organiseren we ook vaak een toernooi samen met de staf en ook het development team. Die gasten zijn echt goed. Ook iemand als Merijn Zeeman wordt er steeds beter in. Je wilt uiteindelijk niet de schlemiel zijn van de ploeg op dat gebied. Dus sommige trainen er wel degelijk op voor een volgende keer. Qua bordspellen spelen Manon en ik Monopoly, Penoza en Risk.

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
Net zoals vele anderen kijk ik ook geregeld op de social media apps zoals Twitter, Facebook en Instagram. Vooral Instagram is bij mij populair, al moet ik toegeven dat Manon mijn account beheert. Verder luister ik veel naar Radio 538 en kijk ik veel op de app van het Algemeen Dagblad voor het laatste nieuws of het beluisteren van de podcasts.

Wat is je guilty pleasure?
Dat is een moeilijke vraag, maar als ik moet kiezen toch de chocolade eitjes van de Jumbo. De eitjes die we onlangs met Pasen van de ploeg gekregen hebben, waren ontzettend lekker. Ook houd ik van verschillende soorten snoep en drink ik alcoholvrij ginger beer van de Jumbo. Dat is ook superlekker.

Gerelateerde updates