Kelderman slaapt vaster door FoodCoach

Kelderman slaapt vaster door FoodCoach

Sinds dit jaar fietst Wilco Kelderman bij Team Jumbo-Visma. Werken met The Athlete’s FoodCoach-app heeft hem geholpen om vaster en beter te slapen. Hierdoor herstelt hij sneller en boekt zo meer progressie dan ooit.

“Toen ik FoodCoach de eerste paar keer gebruikte, viel mij iets op: de app adviseerde mij om na een zware training of etappe meer te eten dan ik voorheen gewend was. Mijn lichaam had meer voedingsstoffen nodig om optimaal te herstellen dan ik dacht.”


“Het is heel handig dat de app je vertelt wat je lichaam nodig heeft als je van je fiets afstapt. Je gevoel kan je nog wel eens in de steek laten als je uitgeput of vermoeid bent, terwijl de juiste voeding een belangrijk onderdeel van je herstel is. Als je je tekorten niet aanvult, kan je lichaam ook niet optimaal herstellen", vertelt Kelderman.

Wat is het grootste voordeel sinds je FoodCoach gebruikt?

“Sinds ik FoodCoach gebruik, merk ik dat ik vaster slaap. Zeker tijdens een zware trainingsweek of in een grote ronde is een goede nachtrust belangrijk voor het herstel. Daarnaast sta ik frisser op en heb nooit meer een hongergevoel als ik wakker word."

"Voorheen had ik dat nog wel eens, dan werd ik wakker met een hongergevoel. Het gevolg was dat ik een beetje vermoeid kon zijn. Dat was vervelend als ik die dag weer alles moest geven op de fiets. Soms hikte ik de hele dag tegen de vermoeidheid of dat hongergevoel aan.”

“Nu ik met mijn voeding ervoor zorg dat mijn lichaam zich optimaal kan herstellen, merk ik dat ik meerdere dagen achter elkaar lekkerder kan fietsen. Ik denk minder snel: ik voel mijn benen of ik ben moe. Dat komt onder meer doordat mijn spieren beter aangevuld zijn met glycogeen en andere voedingsstoffen om te herstellen.”

"Ik denk minder snel: ik voel mijn benen of ik ben moe"

Wilco Kelderman

Waarom is dat herstel zo belangrijk voor je?

“Doordat ik goed herstel, gaat de kwaliteit van mijn trainingen omhoog. Ik zie het terug in mijn trainingsresultaten. Het één heeft namelijk met het ander te maken. Doordat mijn lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, ben ik de volgende dag frisser. Daardoor kan ik harder trainen en worden mijn spieren sterker”

“FoodCoach maakt voeding leuk en makkelijk voor mij. In de app heb je een heel brede keuze aan recepten waar ik zelf mee aan de slag kan, dat is hartstikke leuk. Maar ik hoef niet zelf uit te zoeken hoeveel ik van alles moet hebben, dat doet FoodCoach voor mij. Het scheelt mij heel veel energie en tijd. Die steek ik liever in trainen en rusten”, sluit Kelderman af.

"FoodCoach scheelt mij heel veel energie en tijd"

Wilco Kelderman

Gerelateerde updates