Ontdek hoe The Athlete's FoodCoach onze renners helpt om te herstellen na een zware bergrit

Ontdek hoe The Athlete's FoodCoach onze renners helpt om te herstellen na een zware bergrit

Gisteren was de Giro d'Italia getuige van de intense achttiende etappe waarin Primoz Roglic en Sepp Kuss hun kracht toonden in de veeleisende bergetappe naar Val di Zoldo. Dankzij deze sterke prestatie steeg de Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Vandaag zetten de renners zich schrap voor de koninginnenrit.

Het is van cruciaal belang om prioriteit te geven aan het herstel na de slopende etappes die de renners al hebben gereden. Onze ervaren performance chefs en voedingsdeskundigen zetten zich volledig in om het herstelproces te optimaliseren door zorgvuldig de meest geschikte voeding voor onze renners te selecteren.

Maaltijdplan met superhelden

Een belangrijk element van een goede herstelmaaltijd is het aanvullen van de energievoorraden met essentiële koolhydraten. Zonder energie kan je lichaam het herstelproces niet op gang brengen. Naast de noodzakelijke koolhydraten moeten we ook de eiwitten niet vergeten. Dit zijn de superhelden die de afgepeigerde spieren weer opbouwen. Koolhydraten en eiwitten zijn een onmisbare basis voor elke wielrenner in een grote ronde.

 / 

Beter herstel met gepersonaliseerde ingrediënten

Het afstemmen van de koolhydraat- en eiwitinname op de specifieke eisen van onze renners is cruciaal voor een effectief herstel. Deze behoeften zijn afhankelijk van de fysieke kenmerken van het individu, zoals gewicht, en van de daadwerkelijke energie die de renner tijdens de etappes heeft verbruikt. Om dit proces te stroomlijnen en de rekenlast voor onze chefkoks te verlichten, maakt The Athlete’s FoodCoach gebruik van geavanceerde software. Deze software vergemakkelijkt de planning van individuele energieverbruiken en maakt real-time updates mogelijk op basis van het werkelijke energieverbruik van de renners. Met deze geavanceerde tool kunnen we de voedingsondersteuning voor elke renner optimaliseren, zodat ze de precieze brandstof krijgen die ze nodig hebben voor optimaal herstel en optimale prestaties.

Wil je meer weten over voeding voor onze renners? We delen het hier.

 / 

Perfecte mix

Samen vormen deze specifieke ingrediënten de perfecte mix om Roglic en de andere atleten te helpen bij het herstel na een zware etappe. Onze koks maken van deze voedzame ingrediënten allerlei heerlijke recepten zoals havermout gemengd met drie soorten bessen. Ook proberen? Het recept vind je in de app van The Athlete's FoodCoach.

Met de voedingsstrategie op maat van The Athlete's FoodCoach wordt het herstelproces van onze renners geoptimaliseerd en zijn ze klaar voor de volgende etappe!

The Athlete’s FoodCoach App is dé app die jou helpt met het bepalen van jouw specifieke doelen en je helpt met herstel, zodat je optimaal presteert! Download de app via de App Store of Google Play.

Gerelateerde updates