Team Jumbo-Visma en La Vuelta Holanda slaan handen ineen

Team Jumbo-Visma en La Vuelta Holanda slaan handen ineen

Wielerfans en actieve fietsers kunnen rekenen op een unieke La Vuelta-beleving in Nederland. Team Jumbo-Visma en La Vuelta Holanda slaan de handen ineen om iedere wielerliefhebber de start van de Ronde van Spanje optimaal te laten beleven.

Dikke Banden Races
In aanloop naar de start van La Vuelta op 19 augustus kan de jeugd kennismaken met de wielersport door deel te nemen aan Dikke Banden Races, georganiseerd door de Team Jumbo-Visma Academy. De Academy heeft als doel om zoveel mogelijk jeugd op de fiets te krijgen en doet dat onder meer door het opzetten van laagdrempelige Ready2Race-wedstrijden. Niet alleen in Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch kan de jeugd aan de slag. In alle doorkomstgemeenten van de drie etappes in Nederland worden Dikke Banden Races gehouden. Als kers op de taart vindt er op 20 augustus een afsluitende Dikke Banden Race plaats op het officiële parcours van de tweede etappe in Utrecht. Wil je meedoen aan 'La Grand Final? Meld je snel aan!

“We delen de ambitie om zoveel mogelijk jeugd kennis te laten maken met de fiets. De Dikke Banden Races sluiten hier uitstekend bij aan. Op die manier kunnen kinderen kennismaken met fietsen als sport. Hopelijk levert het op termijn heel veel nieuwe renners op die voor blijvend wielersucces in Nederland zorgen”, aldus projectdirecteur Simone Richardson.

Fanactiviteiten
Een ontmoeting met een renner, een kijkje in de ploegleiderswagen, fietsen op een simulator, een cursus bandenwisselen, de laatste nieuwe shirts aanschaffen en natuurlijk de Dikke Banden Races: het is straks allemaal mogelijk in de Team Jumbo-Visma Fanzone in de Jaarbeurs. Tijdens de ploegentijdrit op 19 augustus wordt daar een zone ingericht die boordevol fanactiviteiten staat. Team Jumbo-Visma verzorgt dit evenement, samen met de partners van La Vuelta Holanda. Meer informatie over de fanzone volgt binnenkort.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: “Het is uniek dat een ploeg en wedstrijdorganisatie op deze manier samenwerken. Gezamenlijk zijn we hopelijk in staat om alle Nederlanders enthousiast te maken voor de start van La Vuelta in Nederland. Het is voor ons als ploeg natuurlijk ook heel speciaal om in eigen land te kunnen starten. Daar willen we een groot feest van maken.”

Langdurige samenwerking
Team Jumbo-Visma en BrabantSport (founding partner van La Vuelta Holanda) hebben ook een structureel partnership. Beide partijen werken samen om jeugd kennis te laten maken met de wielersport, de doorstroom van talenten te bevorderen en kennisdeling tussen verenigingen te stimuleren. Zichtbare resultaten hiervan zijn de scholenclinics, open trainingen en Ready2Race-events die Team Jumbo-Visma en BrabantSport gezamenlijk organiseren.

Voor het complete programma van alle Dikke Banden Races en de overige tweehonderd activiteiten die in aanloop naar de start worden georganiseerd: www.lavueltaholanda.com/evenementen/

Gerelateerde updates