COO Jaap van Hulten verruilt Team Visma | Lease a Bike voor project SafeR, Luuk Schoenmakers per 1 mei opvolger

COO Jaap van Hulten verruilt Team Visma | Lease a Bike voor project SafeR, Luuk Schoenmakers per 1 mei opvolger

Jaap van Hulten, Chief Operations Officer van Team Visma | Lease a Bike verruilt per 1 mei het team voor het internationale wielerveiligheidsproject SafeR. Hij zal worden opgevolgd door Luuk Schoenmakers.

SafeR (Safe Road Cycling) is anderhalf jaar geleden op initiatief van Team Visma | Lease a Bike geïnitieerd om de veiligheid in de wielersport te vergroten. De UCI, rennersvakbond CPA, verschillende wedstrijdorganisatoren en de mannen- en vrouwenploegen zijn hierin vertegenwoordigd. Jaap van Hulten zal, als CEO van SafeR, samen met een team van experts en andere instanties uit de wielersport zich inzetten om de veiligheid te vergroten.

Van Hulten: “Na vijf mooie jaren verlaat ik deze ploeg met pijn in het hart. En tegelijkertijd ga ik nu verder aan de slag met een groot goed in het belang van de hele wielersport: onze veiligheid.”

Luuk Schoenmakers zal Van Hulten per 1 mei opvolgen als COO. Hij is lid van het managementteam van de opleiding Sportkunde aan de Hogeschoool van Amsterdam en is docent Sport en Recht, Management en Organisatie en Ondernemen. Daarvoor werkte Schoenmakers als jurist voor Deloitte en heeft hij een verleden als wedstrijdskiër.

CEO Richard Plugge van Team Visma | Lease a Bike: “We betreuren het vertrek van Jaap, maar zijn tegelijkertijd trots dat onze expertise nu wordt ingezet op het hoogste niveau om de veiligheid van de sport te vergroten. En met de komst van Luuk Schoenmakers hebben we een goede vervanger in huis kunnen halen. Met een verleden als topsporter en met veel kennis en ervaring op het gebied van management en organisatie past hij goed als COO.”

Luuk Schoenmakers
Jaap van Hulten

Gerelateerde updates